home design 800x400

Ναύπλιο: Εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Αντίσταση

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 9 Μαΐου

Η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας προσκαλεί την Πέμπτη 9 Μαΐου στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού που θα πραγµατοποιηθούν στο Ναύπλιο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Γενικός Σηµαιοστολισµός από της ογδόης πρωινής ώρας µέχρι της δύσης του ηλίου της 9ης Μαΐου. Φωταγώγηση όλων των δηµοσίων, δηµοτικών και κοινοτικών καταστηµάτων, των καταστηµάτων Νοµικών Προσώπων Δηµοσίου Δικαίου και των τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου µέχρι τις πρωινές ώρες της εποµένης ηµέρας.
  • 11:00 Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, χοροστατούντος του Σεβασµιωτάτου Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου. Εκφώνηση οµιλίας από τον κο Τόλη Κοϊνη , µαθηµατικό 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου.
  • 11:30 Κατάθεση στεφάνων από εκπρόσωπο, της Κυβέρνησης, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των Ενόπλων Δυνάµεων, του Δήµου, των ενώσεων Εθνικής Αντίστασης και των Εφεδροπολεµιστικών οργανώσεων, στο Ηρώον του Ναυπλίου, όπου θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού στη µνήµη των ένδοξων νεκρών του Έθνους.

Η τελετή θα ολοκληρωθεί µε την ανάκρουση του Εθνικού Ύµνου.

Παρακαλούνται όπως φροντίσουν για τα σχετικά µε:

  • την οργάνωση των ιεροτελεστιών: η Ι. Μ. Αργολίδος • τη συµµετοχή του στρατού: : η Υ.Δ.ΥΠ. Ναυπλίου
  • τον σηµαιοστολισµό, τη φωταγώγηση, την παρουσία της Φιλαρµονικής και την προετοιµασία του χώρου: ο Δήµος Ναυπλιέων
  • την τήρηση της τάξης: η Αστυνοµική Διεύθυνση Αργολίδας.

Τελετάρχες ορίζονται ο κ. Ιωάννης Στάθης υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας και ο κ. Στυλιανός Γκουριώτης υπάλληλος του Δήµου Ναυπλιέων.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version