home design 800x400

Ετήσια εορτή για τον Σύλλογο Αργείων «Ο Δαναός»

Βραβεύσεις των αριστούχων μαθητών των Γενικών Λυκείων της Πόλης

Με κάθε λαμπρότητα έγινε φέτος στην επετειακή χρονιά των 130 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου Αργείων “ο Δαναός”, η ετήσια εορτή του, που έχει θεσμοθετηθεί από το 1895 επί τη εορτή του Αγίου Πέτρου.

Μετά τον εγκάρδιο χαιρετισμό του προέδρου Σωτ. Κωτσοβού πρός τους παρευρισκόμενους, ακολούθησαν οι ύμνοι απ τον χορό των ιεροψαλτών του Ι.Ν.Αγ.Πέτρου, οι ευχές του εκπροσώπου του Μητροπολίτη π. Δημ.Κωστόπουλου , οι θεσμοθετημένες απ΄τον Συλλογό βραβεύσεις με έπαινο και χρηματικό ποσό των αριστευσάντων μαθητών των Λυκείων της πόλης  καθώς και οι τιμητικές διακρίσεις σε πρόσωπα του τόπου που διακρίθηκαν στον τομέα τους.

Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν οι αποφοιτήσαντες το 2023 αριστούχοι μαθητές των δημοσίων Γενικών Λυκείων της πόλης:

από το 1 ο Λύκειο ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος του Γεωργίου,

από το 2 ο Λύκειο η Δήμητρα – Αικατερίνη Τσιλιμπή του Γεωργίου (μετά από κλήρωση μεταξύ ισοβαθμισάντων) και

από το 3 ο Λύκειο η Ευανθία Σαραβάκου του Κωνσταντίνου (μετά από κλήρωση μεταξύ ισοβαθμησάντων).

Έπαινοι μετά τιμητικού διπλώματος για την επέτειο των 130 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου» απονεμήθηκαν στους :

Α) Γεώργιο Στείρη , καθηγητή ΕΚΠΑ (εδρα Φιλοσοφίας) για το διαρκές ενδιαφέρον του για την ανάδειξη και προβολή της Αργειακής ιστορίας, με συνεχείς και ποικίλες παρεμβάσεις αλλά και την προσωπική συμμετοχή του σε κάθε είδους προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση,

Β) Σοφία Καψούρου, θεατρική συγγραφέα, σκηνοθέτη, στιχουργό και ηθοποιό για το ιδιαίτερα σημαντικό καλλιτεχνικό έργο της και ιδίως για το Διεθνές Βραβείο Θεάτρου που έλαβε στα 9 α Διεθνή Βραβεία της Ανατολίας στην Κωνσταντινούπολη τον Μάρτιο του 2024 και

Γ) Αριστείδη Τζονευράκη , ελληνοράπτη για την επι σειρά ετών διατήρηση στην πόλη μας του εργαστηρίου «ΑριστοΤέχνημα» , όπου συνδυάζοντας την παράδοση με την πρωτοπορία, δημιουργεί αριστουργήματα ιδίως της παραδοσιακής ελληνικής φορεσιάς, έχοντας αναγνωριστεί γι΄αυτό με διεθνείς συνεργασίες και βραβεία.

Στη συνέχεια τον πανηγυρικό της ημέρας με θέμα : «130 Χρόνια απ΄την ίδρυση του Δαναού , το κοινόν παράδειγμα ωφέλειας», εκφώνησε με γλαφυρότητα και ιδιαίτερες ιστορικές αναφορές o Γεώργιος Κόνδης , Κοινωνιολόγος , μέλος του επιστημονικού και διδακτικού προσωπικού της Σχολής Καλών Τεχνών, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Τμήμα Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών).

Την καθιερωμένη γιορτή έκλεισαν οι σολίστ και καθηγητές μουσικής Ράνια Κουτρούλη και Ανδρέας Ρεντούλης (τραγούδι & πιάνο) που απέδωσαν εντυπωσιακά τόσο την «Ωδή στην Σύλλογο Δαναό» όσο και τον Ύμνο του Άργους «Αργος Εσύ».

Την εορτή τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Αργολίδας π. Δημ.Κωστόπουλος, ο Δήμαρχος Αργους Ι.Μαλτέζος, οι Βουλευτές του νομού κ Ι.Ανδριανός & Γ.Γαβρήλος, οι αντιπεριφερειάρχες  Βασ. Σιδέρης & Αναστ. Γανώσης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου  Φ.Δαμούλος , ο αντιδήμαρχος πολιτισμού  Μπουλούκος, περιφερειακοί, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΡΜ Χ.Σελλής, η πολιτευτής  Ελ.Παναγιωτοπούλου, οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές Β.Φλέσσα, Πύρρος Δήμας, Νικ. Φαραντούρης, η πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Ε.Δημοπούλου-Κώρου, ο πρόεδρος της Αργολικής Βιβλιοθήκης  Γ.Γιαννούσης και άλλοι πολλοί.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version