home design 800x400

Πελοπόννησος: Πού δεν θα πέφτει καρφίτσα το Πάσχα

Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί και οι τιμές που κυριαρχούν σε Ναύπλιο, Καλαμάτα, Μονεμβασιά, Λεωνίδιο, Τυρό, Καλάβρυτα

Η εορταστική περίοδος του Πάσχα αναμένεται να φέρει ένα κύμα επισκεπτών σε διάφορους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας.

Μέσα από τα δεδομένα της έρευνας του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, αποκαλύπτεται η εντυπωσιακή ζήτηση για καταλύματα κατάλληλα για οικογένειες, ενώ οι τιμές φτάνουν σε επίπεδα που καθιστούν την Πελοπόννησο μια δημοφιλή επιλογή για τους επισκέπτες.

Προ-κρατήσεις σε υψηλά επίπεδα

Οι προ-κρατήσεις για το Πάσχα σε πολλούς προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας έχουν ήδη φτάσει σε επίπεδα άνω του 90%, ακόμα και το απόλυτο 100% σε ορισμένες περιοχές.

Ανάμεσα στους δημοφιλείς προορισμούς της Πελοποννήσου περιλαμβάνονται η Μονεμβασιά, το Λεωνίδιο, το Ναύπλιο, η Καλαμάτα, τα Καλάβρυτα και άλλοι, που προσφέρουν μια πληθώρα επιλογών για τους επισκέπτες.

Τιμές και διαθεσιμότητα

Οι τιμές για τριήμερες διανυκτερεύσεις σε ολόκληρα διαμερίσματα και αυτοτελείς κατοικίες κυμαίνονται μεταξύ 300 και άνω των 500 ευρώ, με βάση τη διαθεσιμότητα και την περιοχή.

Ειδικότερα, στο Λεωνίδιο, η πλήρης κατάληψη των καταλυμάτων ανακοινώνεται ήδη, ενώ στα Καλάβρυτα οι προ-κράτησεις αγγίζουν το 98%, παρά τη μικρή μείωση σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Ανάλυση περιοχών

Καλαμάτα: Στην πόλη της Καλαμάτας, η αύξηση των προ-κρατήσεων φτάνει το 29%, ενώ οι τιμές κυμαίνονται από 365€ έως 296€ για τρεις διανυκτερεύσεις, ανάλογα με την απόσταση από το κέντρο της πόλης.

Ναύπλιο: Στο γραφικό Ναύπλιο, οι τιμές ξεκινούν από 368€ για τρεις διανυκτερεύσεις, με τις προ-κρατήσεις να φτάνουν το 92%, δείχνοντας αύξηση 22% σε σχέση με πέρυσι.

Λεωνίδιο / Τυρός: Στο Λεωνίδιο και τον Τυρό, δεν υπάρχει κατάλυμα ούτε για δείγμα, ενώ οι τιμές κυμαίνονται αντίστοιχα από 388€ έως 518€ για τρεις διανυκτερεύσεις.

Μονεμβάσια: Στην πανέμορφη Μονεμβάσια, οι προ-κρατήσεις έχουν φτάσει το 100%, με τις τιμές να κυμαίνονται σε επίπεδα που επιβεβαιώνουν την αυξημένη ζήτηση για την περιοχή.

Καλάβρυτα: Στα Καλάβρυτα το κόστος μίσθωσης κατοικίας 140 τ.μ. σε απόσταση 400 μέτρων από το κέντρο, μισθώνεται προς 518€ για τρεις διανυκτερεύσεις. Οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 98% με τη δυναμική στον κλάδο να καταγράφει μείωση κατά 6% σε σχέση με πέρυσι την ίδια χρονική περίοδο.

Ο τουρισμός στην Ελλάδα δείχνει να ανακάμπτει δυναμικά, με το Πάσχα του 2024 να φέρνει μια νέα ώθηση στην αγορά των ταξιδιωτικών καταλυμάτων. Οι προ-κρατήσεις σε υψηλά επίπεδα και οι αυξημένες τιμές αποτελούν ενθαρρυντικά σημάδια για τον τουριστικό τομέα της χώρας.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version