home design 800x400

Πόρτο Χέλι: Νέος διαγωνισμός για το «φιλέτο» στη Βερβερόντα

Το νέο επενδυτικό Hot Spot της Ελλάδας

Το Πόρτο Χέλι έχει εκτοξευτεί στην κορυφή των επενδυτικών προορισμών της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια, με τους ξένους επενδυτές να καραδοκούν κάθε διαθέσιμο οικόπεδο στην περιοχή.

Η περιοχή ήδη γνωστή για τις υψηλές αξίες ακινήτων, έχει γίνει προορισμός αγοράς εξοχικών και πολυτελών κατοικιών από πολλά διάσημα ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΤΑΙΠΕΔ προχώρησε στην επαναπροκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την αξιοποίηση ενός μη παραθαλάσσιου ακινήτου στην περιοχή Βερβερόντα, με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές να έχουν προθεσμία υποβολής προσφορών μέχρι τις 18 Ιουλίου 2024.

Η πανοραμική θέα του ακινήτου στον Αργολικό Κόλπο, σε συνδυασμό με την κοντινή απόστασή του από το κέντρο του Πόρτο Χέλι και την λιμνοθάλασσα Βερβερόντας, το καθιστούν ιδανικό για την ανέγερση πολυτελών μονάδων.

Τα στάδια του διαγωνισμού

Στα στάδια του διαγωνισμού, οι ξεχωριστές ημερομηνίες έχουν οριστεί με προσοχή, αναδεικνύοντας τη σοβαρότητα της διαδικασίας και το ενδιαφέρον των επενδυτών.

29/04/2024: Έναρξη διαγωνιστικής διαδικασίας – Ανάρτηση της Πρόσκλησης Υποβολής Προσφοράς

15/05/2024: Ανάρτηση στο VDR του Σχεδίου Συμβολαίου

17/06/2024: Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή από τους Ενδιαφερόμενους σχολίων επί του Σχεδίου Συμβολαίου

02/07/2024: Ανάρτηση του Τελικού Σχεδίου Συμβολαίου στο VDR και καταληκτική ημερομηνία για επίσκεψη στο Ακίνητο

09/07/2024: Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προς το Ταμείο από τους Ενδιαφερόμενους ερωτημάτων σχετικά με το Διαγωνισμό

18/07/2024: Καταληκτική ημερομηνία υποβολής Προσφορών προς το Ταμείο από τους Ενδιαφερόμενους

Ο Ιρλανδός μεγιστάνας

Η προηγούμενη αποτυχημένη προσπάθεια της Γούτος Οικοδομική Ε.Ε. να αποκτήσει το ακίνητο, με προσφορά που κρίθηκε ανεπαρκής από το ΤΑΙΠΕΔ, άνοιξε το δρόμο για νέες προοπτικές επενδύσεων.

Μεταξύ των ενδιαφερομένων φέρεται να είναι και ο Ιρλανδός μεγιστάνας Πολ Ρίτσαρντ Κόλσον, ο οποίος έχει ήδη επενδύσει στην περιοχή και σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα σύνθετο τουριστικό κατάλυμα 5 αστέρων και 10 πολυτελείς κατοικίες, με συνολική επένδυση άνω των 250 εκατομμυρίων ευρώ.

Με τη στήριξη σημαντικών επενδυτικών κεφαλαίων του εξωτερικού, η επένδυση αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής, ενισχύοντας την τουριστική βιωσιμότητα και δημιουργώντας θέσεις εργασίας.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version