home design 800x400

ΠΕ.ΣΥ.: Παρέμβαση Μερμίγκη για το πρόβλημα με τα κουνούπια και τις ακρίδες στην Αργολίδα

“Πρέπει να γίνει κάτι οργανωνένο και συλλογικό. Έχουμε αργήσει!”

Ιδιαίτερα έντονο είναι το πρόβλημα με τα κουνούπια και τις ακρίδες στην Αργολίδα το τελευταίο διάστημα. Παρέμβαση για το θέμα αυτό έκανε ο περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Μερμίγκης στο συμβούλιο του Περιφερειακού Συμβουλίου τη Δευτέρα 29 Απριλίου.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, πάρα τις επεμβάσεις της Περιφέρειας, στο Ραμαντάνι έχει δημιουργηθεί ένα βαθύπεδο και κάθε φορά που γεμίζουμε τον Ανάβαλο και δεν γίνει χρήση του νερού δημιουργείται μια μικρή λίμνη με στάσιμα νερά.

Ο κ. Μερμίγκης τονίζει πως θα πρέπει να γίνει σε συντονισμό μαζί με τον Δήμου Ναυπλιέων και τον Δήμο του Άργους – Μυκηνών “να λειτουργήσουμε οργανωμένα, έτσι ώστε να πετύχουμε και να έχουμε θεμιτό αποτέλεσμα. Αλλιώς δεν θα έχουμε θεμιτό αποτέλεσμα, θα πρέπει η κουνουποκτονία να γίνει οργανωμένα σε όλο το παραλιακό πεδίο“.

Συνέχισε λέγοντας πως για τις ακρίδες πρέπει να γίνει εντοπισμός των φωλιών, ενώ ακόμα πως θα πρέπει “να πάρουμε, μέσω προγραμμάτων, υπαλλήλους για να παρακολουθούν αυτό το φαινόμενο“.

Παρόμοιο φαινόμενο σημειώνει, πως παρατηρείται και στη Λακωνία. Επομένως, τονίζει ότι “πρέπει να γίνει κάτι οργανωνένο και συλλογικό. Έχουμε αργήσει!

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version