home design 800x400

Πάσχα 2024: Βαθιά το χέρι στην τσέπη για το αρνί – Αγγίζει τα 15 ευρώ

Στα ύψη το αρνί και το κοκορέτσι για το φετινό Πάσχα

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν όσοι θέλουν να αγοράσουν αρνί για το τραπέζι του Πάσχα, καθώς φέτος οι τιμές κυμαίνονται από 10 ως 15 ευρώ.

Αν και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αναφέρει οι τιμές σε αρνί να μην ξεπεράσουν τα 10 ευρώ, κάτι τέτοιο δεν θα ήταν δυνατόν να γίνει αναφερουν οι κτηνοτρόφοι.

Ωστόσο, οι κρεοπώληδες τονίζουν πως οι καταναλωτές ίσως δεν προλάβουν να προμηθευτούν αρνί, λόγω των εξαγωγών που έγιναν στην Ιταλία για το καθολικό Πάσχα, αλλά και επειδή ο οβελίας μπήκε στο “καλάθι του Πάσχα” στα σουπερ μάρκετ που εκεί η τιμή κυμαίνεται πολύ πιο χαμηλά, γύρω στα 9-10 ευρώ.

Οι τιμές για το αρνί

Για το παραδοσιακό φαγητό του Πάσχα οι τιμές στα συνοικιακά κρεοπωλεία κυμαίνονται από 12 ως και 15 ευρώ, στη Βαρβάκειο αγορά ξεκινά από 10 ευρώ και φτάνει τα 13,50, στην αγορά Ρέντη υπολογίζεται περίπου 14 ευρώ το κιλό, ενώ στα σούπερ μάρκετ πέφτει στα 9,78 – 9,99 ευρώ το κιλό.

Από το πασχαλινό τραπέζι δεν μπορεί να λείπει και κοκορέτσι με τις φρέσκες συκωταριές να φτάνουν την τιμή του αρνιού, ενώ για τις κατεψυγμένες το κόστος κυμαίνεται στα 6-7 ευρώ το κιλό.

Ακριβό το πασχαλινό τραπέζι

Σε κάθε περίπτωση το πασχαλινό τραπέζι αναμένεται ακριβό, ενώ σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Καταναλωτών ΙΝΚΑ, το συνολικό κόστος για το 2024 για ένα τραπέζι 6-8 ατόμων υπολογίζεται στα 355,88 ευρώ, αυξημένο κατά 6% σε σχέση με πέρυσι.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version