home design 800x400

Μένει εκτός Ταμείου Ανάκαμψης το κάστρο της Μεθώνης

Το κάστρο της Μεθώνης κινδυνεύει με νέες καταρρεύσεις

Το κάστρο της Μεθώνης κινδυνεύει με νέες καταρρεύσεις, ενώ όπως έκανε γνωστό ο Σύλλογος Φίλων Κάστρου Μεθώνης, λόγω καθυστέρησης ολοκλήρωσης των σχετικών μελετών το κάστρο μένει εκτός του Ταμείο Ανάκαμψης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρει:

“Στη Γενική Συνέλευση της 21ης Απριλίου 2024 συζητήθηκε και το θέμα των έργων αποκατάστασης του κάστρου της Μεθώνης τα οποία προβλέπονται από την προγραμματική σύμβαση εκπόνησης των σχετικών μελετών η οποία υπογράφτηκε στις 6 Απριλίου 2021.

Για το θέμα έχουν ήδη αποσταλεί επιστολές στο Υπουργείο Πολιτισμού και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η Γ. Σ. με ομόφωνη απόφασή της :

α) διαμαρτύρεται για την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης των μελετών με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλέον δυνατότητα ένταξης των έργων στο Ταμείο Ανάκαμψης, όπως είχε επισήμως ανακοινωθεί και

(β) εκφράζει την έντονη ανησυχία των μελών και των φίλων του συλλόγου για το γεγονός ότι ακόμα και το επείγον έργο αποκατάστασης του δυτικού τείχους – στο οποίο υπάρχουν μεγάλες ζημιές και η μελέτη του έχει εγκριθεί προ μηνών από το Κ.Α.Σ. – δεν έχει καν δημοπρατηθεί με κίνδυνο νέων καταρρεύσεων πολύ μεγαλύτερων αυτών που έγιναν το 2020 και το 2021.

Η Γ. Σ. εντέλει το Δ. Σ. να προβεί σε όσες ενέργειες κρίνει αναγκαίες για την άμεση έναρξη των έργων.

Το Δ. Σ. θα αποφασίσει σε προσεχή συνεδρίασή του για τις ενέργειες που θα γίνουν, πέραν αυτών που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version