home design 800x400

Ναύπλιο: Κάτι αλλάζει στο εγκαταλελειμμένο κτήριο της Αρβανιτιάς

Τον τελευταίο καιρό εκτελούνται εργασίες ανακαίνισης στο παρατημένο οίκημα

Κάτι αλλάζει στο εγκαταλελειμμένο κτήριο της Αρβανιτιάς, στο Ναύπλιο, όπου τον τελευταίο καιρό εκτελούνται εργασίες ανακαίνισης. Το οίκημα είχε βγει σε δημοπρασία πριν δύο χρόνια από την Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου με 30ετή μίσθωση.

Το τριώροφο κτίριο του Τουριστικού Περιπτέρου στην πανέμορφη παραλία της πόλης στέκει χρόνια «στοιχειωμένο», μειώνοντας την τουριστική εικόνα της περιοχής, παρόλο που βρίσκεται σε προνομιακή θέση με εντυπωσιακή θέα προς τη θάλασσα και τον επιβλητικό βράχο της Ακροναυπλίας.

Έχει 573,28 τ.μ. δομημένη επιφάνεια, ημιυπαίθριους χώρους 423,17 τ.μ., εξώστες 117,97 τ.μ. και αίθριο 47,96 τ.μ. και η τιμή εκκίνησης που είχε οριστεί ανερχόταν στα 30.000 ευρώ ετησίως για 30 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης 10 χρόνων και με εγγύηση συμμετοχής τα 10.000 ευρώ.

Άγνωστο παραμένει το τι προβλέπουν οι εργασίες που εκτελούνται αυτή την περίοδο και ποια θα είναι η χρήση του κτηρίου όταν αυτές ολοκληρωθούν.

Photos: anagnostis

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. ΠΕΤΡΟΣ ΜΟΥΤΕΒΕΛΗΣ

    Οι κάτοικοι του Ναυπλίου δεν δικαιούνται να γνωρίζουν ως τι θα χρησιμοποιηθεί; Το ποσό ενοικίου των 30.000€ ανά έτος και για διάρκεια 10 ετών, εξαρτάται και ως τι θα χρησιμεύσει. Παράλληλα πιστεύω αν και μη ειδικός, ότι θα πρέπει να γίνει και ενδελεχής έλεγχος στατικότητας σε ένα κτίσμα εγκαταλελειμμένο τόσα χρόνια δίπλα στην θάλασσα. Ας ελπίσουμε ότι θα γίνει κάτι αντάξιο εκείνου που υπήρχε και περάσαμε όμορφες στιγμές οι νυν παππούδες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version