home design 800x400

Ναύπλιο: Ιστιοφόρο έμπλεξε τις άγκυρες με σκάφη του MEDYS

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε αφότου ένα σκάφος που συμμετείχε στην έκθεση απέπλευσε από το λιμάνι γιατί του έτυχε έκτακτος ναύλος

Απρόοπτο με ιστιοφόρο σκάφος συνέβη προχθές στο λιμάνι του Ναυπλίου όταν η άγκυρά του μπλέχτηκε με άγκυρες σκαφών που συμμετέχουν στο Mediterranean Yacht Show.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε όταν ένα σκάφος που συμμετείχε στην έκθεση απέπλευσε από το λιμάνι γιατί του έτυχε έκτακτος ναύλος.

Στην κενή θέση εισήλθε ένα ιστιοφόρο, το οποίο δεν είχε σχέση με την έκθεση. Κατά την προσέγγισή του στον προβλήτα, ανάμεσα στα πολυτελή και μεγάλα σκάφη που συμμετέχουν στην έκθεση, η άγκυρα του ιστιοφόρου ενεπλάκη με πρυμνοδετημένα σκάφη που συμμετέχουν στην έκθεση.

Το θέμα επιλύθηκε μετά από παρέμβαση ειδικού καταδυτικού συνεργείου

Τι λέει το Λιμενικό Ταμείο

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου Χρήστος Γκούμας, δήλωσε για το περιστατικό:

«Το S/Y “Gitana”που ήταν αγκυροβολημένο στην θέση 12 του P2 Προβλήτα απέπλευσε χθες (μεσημεριανές ώρες) 29 Απριλίου 2024 από το λιμάνι Ναυπλίου καθότι προέκυψε έκτακτος ναύλος και στην θέση του προσπάθησε να προσδέσει με την πρύμνη του (πρυμνοδέτηση) ένα μικρό ιστιοπλοϊκό σκάφος, που δεν είχε καμία σχέση με το MEDYS, το οποίο κατά την διάρκεια των χειρισμών αγκυροβολίας πρυμνοδέτησης ενεπλάκη η άγκυρα του με τις ήδη ποντισμένες αλυσίδες και άγκυρες των παράπλευρων πρυμνοδετημένων σκαφών.

Εκεί ακριβώς ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός του καταδυτικού συνεργείου μεταξύ του οποίου είχε ήδη υπογράψει από 24/04/2024 ειδική σύμβαση το Δ.Λ.Τ.Ν. με τον ιδιώτη επιχειρηματία για την κάλυψη αυτών των συγκεκριμένων αναγκών που τυχόν θα συμβούν στο θαλάσσιο πεδίο.

Αυτή η προνοητικότητα επανέφερε τα πράγματα στην αρχική της κατάσταση.

Οτιδήποτε διακινείται πέραν των πραγματικών περιστατικών δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στην πόλη γενικότερα».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version