home design 800x400

Εκδήλωση του ΕΝΕΕΓΥΛ Αργολίδας για τη νεανική βία – Τι είπε ο Ανδριανός

«Η ευθύνη να διασφαλίσουμε για τα παιδιά μας ένα περιβάλλον ασφαλές και δημιουργικό μας αφορά όλους»

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός παραβρέθηκε στην ενημερωτική εκδήλωση του Γενικού Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Αργολίδας με θέμα τη νεανική βία και παραβατικότητα.

Ο κ. Ανδριανός επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Θέλω να συγχαρώ θερμά ολόκληρη τη σχολική κοινότητα του Γενικού Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Αργολίδας – τη διεύθυνση, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους γονείς και κηδεμόνες – τόσο για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης αυτής της πολύ ενδιαφέρουσας ενημερωτικής εκδήλωσης, όσο και ευρύτερα για το σημαντικό εκπαιδευτικό έργο που επιτελείται.

Το πρόβλημα της νεανικής βίας και παραβατικότητας είναι υπαρκτό και οξύ, με νέες και επικίνδυνες εκφάνσεις να εμφανίζονται τα τελευταία χρόνια για μια σειρά από λόγους που περιλαμβάνουν, αλλά σίγουρα δεν περιορίζονται στα ειδικά χαρακτηριστικά της νέας ψηφιακής εποχής που διανύουμε.

Είναι γι’ αυτό ιδιαίτερα σημαντικό με πρωτοβουλίες όπως αυτή, με ανοιχτούς ορίζοντες και με πολυπρισματική προσέγγιση, να επιδιώκουμε την έγκυρη γνώση, την ευαισθητοποίηση, αλλά και εκείνες τις συγκεκριμένες παιδαγωγικές παρεμβάσεις που επιτρέπουν την πρόληψη, αλλά και την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Είναι αυτονόητο πως η ευθύνη να διασφαλίσουμε για τα παιδιά μας ένα περιβάλλον ασφαλές και δημιουργικό μας αφορά όλους. Καθένας και καθεμία από τη θέση του και με τις δυνάμεις του οφείλουμε να συμβάλουμε ενεργά στην κοινή προσπάθεια για τη διαρκή αναβάθμιση της εκπαιδευτικής εμπειρίας, αλλά και για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των βαθιά ριζωμένων κοινωνικών και άλλων αιτιών που οδηγούν στη βία και την παραβατικότητα.

Είμαι βέβαιος ότι χάρη στην πρωτοβουλία αυτή, χάρη στους εκπαιδευτικούς και ειδικούς επιστήμονες, αλλά και τον σεβασμιότατο δεσπότη μας Μητροπολίτη Αργολίδος κ.κ. Νεκτάριο που τιμούν με τη συμμετοχή τους αυτή την εκδήλωση, θα εμπλουτίσουμε ουσιαστικά τόσο την κατανόησή μας αυτού του περίπλοκου και δύσκολου προβλήματος, όσο και την φαρέτρα των δράσεών μας για την πρόληψη και αντιμετώπισή του με τρόπο που ανταποκρίνεται στην παιδαγωγική αποστολή του σχολείου.

Κλείνω, ευχόμενος από καρδιάς καλή συνέχεια στο σημαντικό έργο του σχολείου. Είμαι σταθερά στη διάθεσή σας, σταθερά δίπλα σας για να συμβάλω με κάθε τρόπο στον αγώνα σας».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version