home design 800x400

Αργολίδα: Εμφύλιος εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση

Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων Αργολίδας: Μια οφειλόμενη απάντηση στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΤΑ Αργολίδας

Εμφύλιος πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε συνδικαλιστές εργαζομένους τοπικής αυτοδιοίκησης στην Αργολίδα, με αφορμή μια δικαστική διαμάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσα στη διοίκηση του Σωματείου τους και σε μερίδα εργαζομένων που εκπροσωπούν άλλη παράταξη.

Η Συνδικαλιστική Παράταξη στο Σ.Ε.Τ.Α.Α. «Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων Νομού Αργολίδας», απαντά στα όσα ανέφερε το ΣΕΤΑ Αργολίδας αναφορικά με προσπάθεια να καθαιρεθεί η νόμιμα εκλεγμένη Διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει:

«Στο Δελτίου Τύπου με ημερομηνία 17-4-2014 που εξέδωσε το Δ.Σ. του Σωματείου, οι αναφερόμενες ανακρίβειες είναι περισσότερες και από τις αντικαταστατικές ενέργειες της σημερινής Διοίκησης.

Θεωρούμε πως έχουμε χρέος απέναντι στους εκατοντάδες εργαζόμενους που μας εμπιστεύονται πλέον, να απαντήσουμε άμεσα όπως οφείλουμε.

Να ξεκινήσουμε, λοιπόν, με τα αυτονόητα:

Καμία «απόφαση» δεν εκδόθηκε από το Πρωτοδικείο Ναυπλίου. Αυτό που πραγματικά συνέβη την Τρίτη 16-4-2014 ήταν η απόρριψη ενός αιτήματος χορήγησης προσωρινής διαταγής που υπέβαλλαν συλλογικά 122 εργαζόμενονες των ΟΤΑ Αργολίδος με αντικείμενο την αποκατάσταση της δημοκρατικής λειτουργίας του εκπροσωπευτικού τους οργάνου. Αυτό είδαν και «τρόμαξαν», αφού στις τελευταίες εκλογές του Σωματείου ψήφισαν 117 εργαζόμενοι για την ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η ελληνική Δικαιοσύνη θα αποφανθεί οριστικά μετά την εκδίκαση της κυρίας αίτησης, η οποία έχει προσδιοριστεί για τις 15-5-2014. Τίποτα περισσότερο , τίποτα λιγότερο .

Είναι αναμφίβολα σημαντικότερο να γίνουν γνωστά στους συναδέλφους όσα διαμείφθηκαν μέσα στο γραφείο της Προέδρου Πρωτοδικών Ναυπλίου τη μέρα εκείνη , παρά να σταθούμε στην οργανωμένη παραπληροφόρηση που προβαίνει έκτοτε η Διοίκηση του Σωματείου μας,

Η νυν Διοίκηση ομολόγησε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να εκμισθωθεί χώρος για τα γραφεία του Σωματείου, παρότι ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να μας παραχωρήσει . Αρκεί βέβαια να του ζητηθεί.

Ομολόγησε, επίσης, ότι το Σωματείο έχει περιπέσει σε αδράνεια και ότι έχουν περάσει δέκα χρόνια από την τελευταία φορά που έγινε Γενική Συνέλευση . Ποιος έχει άραγε την πολιτική ευθύνη για την θλιβερή αυτή κατάσταση , αν όχι η Διοίκηση του Σωματείου ;

Ομολόγησε, τέλος, ότι σήμερα έχει στη δύναμή του μόλις 270 ενεργά μέλη.

Λογικό βέβαια μετά από τις μαζικές και αναιτιολόγητες διαγραφές δεκάδων μελών από τις τάξεις του Σωματείου, για τις οποίες δεν έχουμε σταματήσει να μαθαίνουμε μέχρι σήμερα.

Στο τέλος στην οδό Ινάχου, θα μείνει το ΔΣ και η σφραγίδα του μόνο. Ευχαριστούμε, αλλά δεν θα πάρουμε!!!

Γνωρίζουμε καλά ότι εκπροσωπούμε το πλειοψηφικό ρεύμα της βάσης των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του Νομού μας. Γνωρίζουμε, επίσης, καλά ότι ο αγώνας μας πολύ γρήγορα θα ερχόταν αντιμέτωπος με αήθεις επιθέσεις, του είδους που ήδη δεχόμαστε.

Δεν γνωρίζαμε , ωστόσο, ότι θα έπρεπε να υπερασπιστούμε τον δημοκρατικό συνδικαλισμό απέναντι σε μια οργανωμένη προσπάθεια απομαζικοποίησηςτου Σωματείου, αδρανοποίησης του συνδικαλισμού, νομιμοποίησης κάθε είδους αυθαιρεσιών , εγκαθίδρυσης σχέσεων προσωπικής εξάρτησης και άντλησης μικροπολιτικών προσόδων . Ομολογούμε , με την σειρά μας, ότι μαθαίνουμε πολλά μέσα από αυτόν τον αγώνα .

Θέλουμε να δηλώσουμε ξεκάθαρα στους εργαζόμενους ότι δεν έχουμε καμία διάθεση δικαστικής αντιπαράθεσης, αλλά δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι. Αν η τωρινή Διοίκηση διάλεγε το δρόμο της καταστατικής νομιμότητας με άμεση πραγματοποίηση Γενικής

Συνέλευσης με θέμα προκήρυξη αρχαιρεσιών για τους σπουδαίους λόγους που έχουμε καταγγέλει (όπως…. θάνατοι 2 μελών του ΔΣ , κλπ), καθώς και την άμεση εγγραφή των εργαζομένων που θέλουν να γίνουν μέλη του Σωματείου για να μπορούν να ψηφίσουν, δε θα είχαμε κανένα λόγω να «τρέχουμε» στα Δικαστήρια !!!

Τέλος , να επιστήσουμε την προσοχή κάθε συναδέλφου /ισσας για το επόμενο διάστημα.

Καμιά παράτυπη ενέργεια από την παράταξή μας δεν έχει συμβεί. Η απαίτηση για εκδημοκρατισμό του Σωματείου μας και αποκατάσταση της συνδικαλιστικής του δράσης δεν είναι ούτε «επίθεση», ούτε «καθαίρεση» ούτε «ετσιθελισμός». Είναι η άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων μας για την προάσπιση των εργασιακών συμφερόντων μας. Είναι η υπεράσπιση του ακηδεμόνευτου εργατικού κινήματος. Είναι, τελικά, μια ακόμα εκδοχή της ιστορικής μάχης της προόδου απέναντι στις σκοτεινές δυνάμεις της συντήρησης.

ΥΓ : Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα είχε να δημοσιοποιούνταν από την Διοίκηση του ΣΕΤΑΑ πότε και με ποιον τρόπο «συγκλήθηκε » το ΔΣ του Σωματείου κατά την συνεδρίαση της 17-4-24 . προκειμένου να εκδώσει το εν λόγω Δελτίο Τύπου».

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Αντιδεξιος

    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΜΟΥΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ 13 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΑΡΓΟΣ Κ ΝΑΥΠΛΙΟ ΠΟΥ ΤΑ ΕΣΚΙΑΖΕ Η ΦΟΒΕΡΑ Κ ΤΑ ΠΛΑΚΩΝΕ Η ΣΚΛΑΒΙΑ;; ΜΟΥΓΚΑ ΟΛΟΙ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΥΣΙΚΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΣΦΟΥΓΚΟΜΟΛΑΡΙΟΙ ΤΩΝ ΤΟΤΕ ΔΗΜΑΡΧΩΝ Κ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ Κ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΩΤΗΡΕΣ, ΟΧΙ ΠΩΣ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ 13 ΧΡΟΝΙΑ, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΠΛΑ Η ΔΗΘΕΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΑΛΙΦΗΔΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΙΥ ΧΑΛΙΦΗ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version