home design 800x400

Ναύπλιο: Οι δύο γιατροί που τίμησαν την πατρίδα τους συμμετέχοντας στην τελετή της Ολυμπιακής Φλόγας

Πρόκειται για την Ναυπλιώτισσα Γαρυφαλλιά Πουλάκου, παθολόγο – λοιμωξιολόγο, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΕΚΠΑ στην Γ’ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου «Η Σωτηρία» και τον Ιωάννη Βίρλο, Ειδικευμένο Χειρουργό με εξειδίκευση στο πεδίο της χειρουργικής του εντέρου.

Στην τελετή της Ολυμπιακής Φλόγας των Ολυμπιακών Αγώνων “Παρίσι 2024” συμμετείχαν χθες στο Ναύπλιο δύο επιφανείς γιατροί. Πρόκειται για την Ναυπλιώτισσα Γαρυφαλλιά Πουλάκου, παθολόγο – λοιμωξιολόγο, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΕΚΠΑ στην Γ’ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου «Η Σωτηρία» και τον Ιωάννη Βίρλο, Ειδικευμένο Χειρουργό με εξειδίκευση στο πεδίο της χειρουργικής του εντέρου.

Οι δύο τους συνόδευαν τον καθηγητή Mark J. Schiefsky, Διευθυντή Σπουδών στο Harvard’s Center for Hellenic Studies στο Ναύπλιο, ο οποίος παρέλαβε την Ολυμπιακή Φλόγα από το βωμό στην Πλατεία Συντάγματος και την παρέδωσε στον επόμενο λαμπαδηδρόμο στην Πλατεία Φιλελλήνων.

ΦΩΤΟ: fb Phalia Poulakou
ΦΩΤΟ: fb Phalia Poulakou

Όπως σημείωσε η Γαρυφαλλιά Πουλάκου, «η Ολυμπιακή Ιδέα είναι βαθιά ριζωμένη στην καρδιά μου και στο άκουσμα του ύμνου πάντα συγκινούμαι».

ΦΩΤΟ: fb Phalia Poulakou

Αναλυτικά, αναφέρει:

«Σε μια από τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής μου, συμμετείχα χθες στο Ναύπλιο στην τελετή της Ολυμπιακής Φλόγας των Ολυμπιακών Αγώνων “Παρίσι 2024”. Ο καθηγητής Mark J. Schiefsky Professor of the Classics στο Harvard University,  Διευθυντής Σπουδών στο Harvard’s Center for Hellenic Studies με έδρα το Ναύπλιο και μαραθωνοδρόμος, παρέλαβε την ολυμπιακή φλόγα από το βωμό στην Πλατεία Συντάγματος και την παρέδωσε στον επόμενο λαμπαδηδρόμο στην Πλατεία Φιλελλήνων, μπροστά από το εμβληματικό κτίριο του Harvard’s Center for Hellenic Studies. Είχαμε την τιμή να τον συνοδέψουμε σε αυτή τη διαδρομή με το συνάδελφο Ιωάννη Βίρλο.

Θερμές ευχαριστίες στο Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Ορφανό, τον Αντιδήμαρχο κ. Καράπαυλο και όλους τους συντελεστές για αυτή την ύψιστη τιμή!

Η Ολυμπιακή Ιδέα είναι βαθιά ριζωμένη στην καρδιά μου και στο άκουσμα του ύμνου πάντα συγκινούμαι….μυημένη από τον πατέρα μου που υπήρξε ακούραστος εργάτης του Κλασσικού Αθλητισμού και δεν έπαψε να παρακολουθεί με ζήλο τα αθλητικά δρώμενα μέχρι την τελευταία του μέρα. Η σκέψη μου είναι μαζί του…εκεί ψηλά».

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Συγχαρητήρια σε όλους όσους αγωνίστηκαν για την επιτυχία της εκδήλωσης κ σε όλους κ όλες που συμμετείχαν σε αυτή από κάθε θέση προσφοράς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version