home design 800x400

Στο Ντίσελντορφ έφτασε το 2ο Λύκειο Ναυπλίου

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus επισκέφθηκαν το γερμανικό σχολείο Leibniz Montessori Gymnasium

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Στο Ντίσελντορφ έφτασε το 2ο Λύκειο Ναυπλίου

Από την Κυριακή 7 Απριλίου έως και την Παρασκευή 12 Απριλίου μαθητές – τριες του του 2ου Λυκείου Ναυπλίου με τη συνοδεία 3 καθηγητριών τους , της κ. Μποζονέλου, της κ. Λάμπα και της κ. Μιλιώτη, βρέθηκαν στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας

Σκοπός της εκπαιδευτικής εκδρομής ήταν να επισκεφτούν στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus το γερμανικό σχολείο Leibniz Montessori Gymnasium και να γνωρίσουν το εκπαιδευτικό του σύστημα.

Εκεί γνωρίστηκαν και με Έλληνες μαθητές, που παρακολουθούν στο γερμανικό σχολείο τα Νέα Ελληνικά ως μάθημα επιλογής και περιηγήθηκαν με τη βοήθειά τους στους χώρους του σχολείου. Με ξεναγό και την Ελληνίδα καθηγήτρια – φιλόλογο Αλεξία Μυριούνη επισκέφθηκαν αίθουσες διδασκαλίας άρτια τεχνολογικά εξοπλισμένες, τα εργαστήρια Βιολογίας, Πληροφορικής και Χημείας, τα ωδεία – αίθουσες μουσικής, τις αθλητικές εγκαταστάσεις, την αίθουσα εκδηλώσεων, το εστιατόριο (Μensa) καθώς και τα γραφεία των καθηγητών. Συζήτησαν με τους μαθητές-τριες του σχολείου για το γερμανικό εκπαιδευτικό σύστημα και το συνέκριναν με το ελληνικό, αντάλλαξαν εμπειρίες και διαπίστωσαν πόσο υψηλές είναι οι απαιτήσεις για όλους τους μαθητές, σε Ελλάδα και Γερμανία.

Μαθητές-τριες και των δύο σχολείων παρουσίασαν εργασίες για την αρχαία ελληνική τραγωδία και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ οι μαθητές του 2ου Λυκείου Ναυπλίου παρουσίασαν  το σχολείο τους, την πόλη του Ναυπλίου και σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας. Παρακολούθησαν μαθήματα, καθώς και τον τρόπο εφαρμογής του μοντεσσοριανού μοντέλου (2 ώρες ατομική δραστηριότητα σε καθημερινή βάση), που προωθεί την αυτενέργεια και την πρωτοβουλία του μαθητή με τη διακριτική συμβολή του διδάσκοντα. Η φιλοξενία τους στο γερμανικό σχολείο ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 11 Απριλίου, με αποχαιρετιστήριο γεύμα που ετοίμασαν μέλη του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και με ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς υπό τον ήχο του ακορντεόν του φιλέλληνα καθηγητή Μουσικής κ. Βλαντ

Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στο Ντίσελντορφ επισκέφθηκαν μαζί με ομάδα μαθητών του γερμανικού σχολείου τις όμορφες και ιστορικές πόλεις της Κολωνίας και του Άαχεν. Στην Κολωνία επισκέφθηκαν τον περίφημο Καθεδρικό Ναό, την εντυπωσιακή γέφυρα Hohenzollern, γνωστή και για τα λουκέτα της και το Μουσείο Σοκολάτας, ενώ περιηγήθηκαν και στην παλιά πόλη. Στο Άαχεν, την άλλοτε πρωτεύουσα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας επισκέφθηκαν το πρώην παλάτι του Καρλομάγνου, τον Καθεδρικό Ναό και το Δημαρχείο της πόλης, καθώς και τον ελληνορθόδοξο ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου τους υποδέχτηκε και τους  μίλησε ο Πανοσιολογιότατος π. Άνθιμος.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version