home design 800x400

Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος: Επισκέψεις σε Εκκλησιαστικούς και Πολιτειακούς παράγοντες

Την Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, το Προεδρείο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος υπό τους, Παναγιώτη Μπένο και Παναγιώτη Παγιώτα, Πρόεδρο και Γεν. Γραμματέα αντίστοιχα, πραγματοποίησαν σειρά επισκέψεων σε Εκκλησιαστικούς και Πολιτειακούς παράγοντες του Νομού Αρκαδίας.

Στόχος των επαφών αυτών ήταν αφενός, η έκφραση ευχών και συγχαρητηρίων για την εκλογή τους στις νέες τους θέσεις, αφού σχεδόν όλοι έχουν αναλάβει καθήκοντα πρόσφατα, ή βρίσκονται για πρώτη φορά στα νέα τους πόστα και αφετέρου, η κατάθεση θέσεων και αιτημάτων που αφορούν την Ομοσπονδία και τα Μέλη, καθώς και την Αρκαδία γενικότερα.

ΦΩΤΟ: Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος, “η αρχή έγινε με την συνένευξη που παραχώρησε ο Πρόεδρος στην ΕΡΑ Τρίπολης και τον Σταύρο Ζορμπαλά. Εκεί, αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας, ανέπτυξε τις θέσεις της Π.Ο.Ε. αναφορικά με το επικείμενο Προσυνέδριο , όπως και το αντίστοιχο Παγκόσμιο Συνέδριο και έκλεισε με τις βασικές θέσεις και προτάσεις που εκφράζουμε και υιοθετούμε ως Φορέας προοπτικής και ανάπτυξης για την Αρκαδία. Στη συνέχεια είχαμε συνάντηση με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Νικηφόρο. Ανταλλάξαμε ευχές ενόψει των Άγιων ημερών του Πάσχα, καθώς και τις θέσεις μας για θέματα της Επαρχίας Μεγαλόπολης και της τοπικής Εκκλησίας.

Κατόπιν μεταβήκαμε στην Τρίπολη, με πρώτο σταθμό το Δημαρχείο της πόλης. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με το Δήμαρχο Κώστα Τζιούμη, για θέματα της Πρωτεύουσας του Μοριά και των χωριών του, τα οποία άπτονται των σκοπών της Ομοσπονδίας μας.

Ζητήσαμε τη συμπόρευση και βοήθεια του Δήμου στο έργο που επιτελούμε ως βασικός εκφραστής των Συλλόγων όλης της Αρκαδίας, και συνομιλήσαμε για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το Παγκόσμιο Παναρκαδικό Συνέδριο, όπου λάβαμε τη διαβεβαίωση του Δημάρχου για την έμπρακτη υποστήριξη του Δήμου Τρίπολης σε οργανωτικά θέματα επ΄αυτού.

ΦΩΤΟ: Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος

Ακολούθως, επισκεφθήκαμε εθιμοτυπικά τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Τεγέας κ.κ. Θεόκλητο, δεχόμενοι τις ευλογίες Του και μεταφέροντας τις ευχές μας τόσο στον ίδιο, όσο και στον Τοποτηρητή της Επαρχίας, Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο, ο οποίος απουσίαζε. Συζητήσαμε για θέματα της Αρκαδίας καθώς και της Τρίπολης, ως έδρα της Μητροπόλεως, καταλήγοντας σε κοινά αποδεκτές προτάσεις και συμπεράσματα.

Εν συνεχεία μεταβήκαμε στην Αντιπεριφέρεια Αρκαδίας, όπου είχαμε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη αυτής, κύριο Κώστα Μανδρώνη. Του καταθέσαμε γραπτώς σειρά θεμάτων που απασχολούν το Φορέα μας, τα συζητήσαμε εκτενώς και αναπτύξαμε για πολύ ώρα, έναν πλήρη και ουσιαστικό διάλογο για ζητήματα που απαιτούν κοινή προσπάθεια και συνεργασία, για την αντιμετώπισή τους.

Κλείσαμε τις επαφές μας στην Τρίπολη με την επίσκεψη που πραγματοποιήσαμε στο γραφείο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας. Εκεί συναντηθήκαμε με τον Πρόεδρό του Γιάννη Τρουπή, όπου, αφού συζητήσαμε για τα αποτελέσματα της πρόσφατης Έκθεσης «Πελοπόννησος EXPO 2024», καταθέσαμε τις απόψεις μας για τις αναπτυξιακές προοπτικές τέτοιων δράσεων στο Νομό μας. Αναφερθήκαμε στον ουσιαστικό ρόλο που μπορεί να έχει το Επιμελητήριο στο προσεχές Προσυνέδριο της Ομοσπονδίας μας το Μάϊο, όπως και το Παγκόσμιο Συνέδριο που θα ακολουθήσει και δεχθήκαμε απλόχερα από τον Πρόεδρο, την πλήρη στήριξη και βοήθεια του σε ότι χρειαστούμε. Αντιστοίχως, προσφέραμε και εμείς τη δική μας διαβεβαίωση για αρωγή στο έργο και τις δράσεις του σημαντικού αυτού τοπικού Φορέα του Νομού μας, όταν και όπου μας ζητηθεί.

ΦΩΤΟ: Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος

Κλείσαμε το εποικοδομητικό αυτό ταξίδι μας με την τελευταία συνάντηση που είχαμε με το Δήμαρχο Μεγαλόπολης, Κώστα Μιχόπουλο. Έχοντας αποκομίσει προτάσεις και απόψεις από τις προηγούμενες επαφές μας, αναπτύξαμε μία πλούσια συζήτηση αναφορικά με την αναγκαία, Δίκαιη Μετάβαση, το Επιχειρηματικό Πάρκο, τις Αρχαιότητες της περιοχής και βεβαίως τις αναπτυξιακές προοπτικές για ολόκληρη την επαρχία, έτσι όπως διαμορφώνονται πλέον, μετά το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων της Δ.Ε.Η.

Για την Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος και το νέο Δ.Σ. οι επαφές αυτές κρίνονται απολύτως ωφέλιμες και παραγωγικές, καθώς είχαν χαρακτήρα άμεσης καταγραφής προβλημάτων και προτάσεων επίλυσης , στον τόπο αναφοράς τους και με τους καθ΄ ύλην αρμόδιους Φορείς. Από πλευράς μας δεσμευόμαστε πως ανάλογες επαφές, θα συνεχιστούν και στις υπόλοιπες επαρχίες του Νομού Αρκαδίας, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα”.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version