home design 800x400

Τρίπολη: Οικοσύστημα παραγωγής φαρμάκων αδιανόητου βεληνεκούς

Νέες παραγωγικές επενδύσεις διαμορφώνουν το οικονομικό τοπίο της Τρίπολης – Ακόμα 7 φαρμακοβιομηχανίες επενδύουν στη ΒΙΠΕ

Στην Τρίπολη, η φαρμακοβιομηχανία διαγράφει μια νέα εποχή αναπτυξιακών προοπτικών, με τον κλάδο να επενδύει σε νέες παραγωγικές μονάδες που αλλάζουν το βιομηχανικό τοπίο της περιοχής. Μεγάλες εταιρείες, όπως η DEMO και η WIN MEDICA του Ομίλου ELPEN, αλλά και η FARAN, έχουν ανακοινώσει τις επενδυτικές τους προθέσεις, δημιουργώντας ένα οικοσύστημα παραγωγής φαρμάκων αδιανόητου βεληνεκούς.

Όπως αποκάλυψε ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, τουλάχιστον ακόμα επτά φαρμακοβιομηχανίες δρομολογούν την ανάπτυξη παραγωγικών μονάδων στην περιοχή.

Με το ενδιαφέρον της αγοράς να επικεντρώνεται στην περιοχή, η Τρίπολη αναδεικνύεται ως ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός για τη φαρμακοβιομηχανία. Η κοντινή της απόσταση από την Αθήνα και η καλή οργάνωση της βιομηχανικής περιοχής αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες, ενώ η ανάπτυξη μιας ανθρώπινης δυναμικής εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία των μονάδων παραγωγής και έρευνας.

Με προγράμματα επενδύσεων ύψους 1,2 δισ. ευρώ έως το 2026, η ελληνική φαρμακοβιομηχανία επιβεβαιώνει τη στρατηγική σημασία της περιοχής. Η εφαρμογή του επενδυτικού clawback, που διασφαλίζει τη συνεχή ροή κεφαλαίων ακόμα και μετά το πέρας της χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενισχύει την αξιοπιστία της περιοχής ως επενδυτικό περιβάλλον.

Με επτά φαρμακοβιομηχανίες να έχουν ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για την ανάπτυξη παραγωγικών μονάδων στην Τρίπολη, η περιοχή επιβεβαιώνει τον ρόλο της ως κόμβος φαρμακευτικής καινοτομίας, προσελκύοντας συνεχώς νέες επενδύσεις και ενισχύοντας την ανάπτυξή της.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version