home design 800x400

Ευρωεκλογές 2024: Όλα τα ονόματα στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ

Όλα όσα έγιναν στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας – «Στείλτε μήνυμα σταθερότητας στις ευρωεκλογές» διαμήνυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Το ψηφοδέλτιό της για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, παρουσίασε το βράδυ της Δευτέρας 15 Απριλίου η Νέα Δημοκρατία. Το ευρωψηφοδέλτιο περιλαμβάνει 42 γυναίκες και άνδρες και στο πλαίσιο της παρουσίασής του, μίλησε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι «ψηφίζουμε για μια ισχυρή ΝΔ σε μια Ευρώπη που αλλάζει».

Ανάμεσα στα ονόματα που ανακοινώθηκαν σήμερα είναι και αυτό του Φρέντι Μπελέρη, για τον οποίο κατά την έναρξη της εκδήλωσης, υπήρχε μία κενή καρέκλα.

Ανάμεσα στους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές της ΝΔ είναι οι ολυμπιονίκες Πύρρος Δήμας και Βούλα Πατουλίδου, οι δημοσιογράφοι Γιώργος Αυτιάς, Βίκυ Φλέσσα, Γιώργος Μουρούτης Νίκος Στέφος και Ελεονώρα Μελέτη, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας, η Εφη Χριστοφιλοπούλου κ.α.

Την εκδήλωση στο Ωδείο Αθηνών παρουσίασε η Αριστοτελία Πελώνη, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του κάλεσε τους πολίτες να δώσουν μήνυμα σταθερότητας και συνέχειας στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στα στελέχη της ΝΔ είπε ότι πρέπει να πάρουμε τις ευρωεκλογές στα σοβαρά και να ξορκίσουμε τη χαλαρή ψήφο. «Στα 50 χρόνια της ΝΔ πρέπει να κάνουμε δώρο στην παράταξη μας μια ακόμα μεγάλη νίκη» είπε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τόνισε: «Ακούω πολλούς να λένε «θέλω να στείλω μήνυμα. Σηκώνω το γάντι και απαντώ: στείλτε μήνυμα σταθερότητας στις εκλογές».

Τα ονόματα στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είναι οι:

 1. Αβραμίδου Σεραφίνα – υπεύθυνη προγραμμάτων του Animal Action Greece
 2. Αγγελόπουλος Μιχάλης – δικηγόρος πρώην δήμαρχος Σάμου
 3. Βανέσα Αρχοντίδου – πρέσβειρα του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα και αλπινίστρια
 4. Αυτιάς Γιώργος – δημοσιογράφος
 5. Γιάννης Βεζυργιαννίδης – μηχανολόγος μηχανικός πρόεδρος ΔΕΕ Ροδόπης
 6. Βόζεμπεργκ Ελίζα – ευρωβουλευτής και δικηγόρος
 7. Δάκης Γιώργος– πρ. Περιφερειάρχης δυτ. Μακεδονίας
 8. Δεκόλης Γιάννης -Κτηνοτρόφος
 9. Δήμας Πύρρος -Ολυμπιονίκης
 10. Δούνια Νόνη– πρ. Βουλευτής ΝΔ ελ. Επαγγελματίας
 11. Εξαδάκτυλος Θανάσης-γιατρός πλαστικός χειρουργός
 12. Ζαμπούκας Ανδρέας– δημοσιογράφος
 13. Καρανικόλας Σπύρος -δικηγόρος
 14. Καραχάλιος Θεόφιλος -Γιατρός
 15. Κατσαούνης Δημήτρης -ομογενής από Καναδά
 16. Κεφαλογιάννης Μανώλης-πρ. υπουργός ευρωβουλευτής
 17. Κοντοζαμάνης Βασίλης πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας
 18. Καλλέργη-Κουρή Όλγα -Μαιευτήρας -γυναικολόγος
 19. Κουτσουπιά Μαρία- Ωραιοζήλη -δικηγόρος
 20. Κρυσταλίδου Πίστη -πρόεδρος Win Cancer
 21. Κυμπουρόπουλος Στέλιος-ψυχίατρος, ευρωβουλευτής
 22. Μεϊμαράκης Βαγγέλης– ευρωβουλευτής πρώην υπουργός
 23. Μελέτη Ελεονώρα-παρουσιάστρια δημοσγράφος
 24. Μουρούτης Γιώργος εκδότης -δημοσιογράφος
 25. Μπελέρης Φρέντι -εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας
 26. Μπλιούμης Γιώργος -επίτιμος αρχηγός ΓΕΑ
 27. Ναούμης Νικόλαος -Διεθνολόγος
 28. Ορέστης Ομράν Κουκουβιτάκης -δικηγόρος
 29. Παράσχου Αντρη – Δικηγόρος
 30. Πατουλίδου Βούλα -Ολυμπιονίκης
 31. Ρογδάκη ‘Αννα Μαρία– πρόεδρος Ένωσης γυναικών Πάτρας
 32. Σακκελάρης Βασίλης -αν.Γ.Γ της νεολαίας του ΕΛΚ
 33. Σέρμπος Σωτήρης -Διεθνολόγος
 34. Σούλογλου Νουρτζάν -Γιατρός
 35. Σπυράκη Μαρία-ευρωβουλευτής δημοσιογράφος
 36. Στέφος Νίκος-δημοσιογράφος
 37. Τρακατέλη Λυδία– Αντωνία -Αρχαιολόγος
 38. Τσιόδρας Δημήτρης-Δημοσιογράφος
 39. Τσουχαντάρης Αθανάσιος -αντιπρόεδρος ΣΑΕ Ωκεανίας
 40. Φλέσσα Βίκυ-Φιλόλογος-δημοσιογράφος
 41. Χριστοπούλου-Παναγιώτα Νιόβη-δικηγόρος Νέας Υόρκης
 42. Χριστοφιλοπούλου Ευη -πρ. υπουργός, καθηγήτρια

Η ομιλία Μητσοτάκη

«Σε αυτό το ευρωψηφοδέλτιο συναντώνται άνθρωποι από διαφορετικές διαδρομές, εκπροσωπώντας κάθε γωνιά του ελληνισμού παγκοσμίως και μπορούν να συστεγάζονται κάτω από την ίδια πολιτική στέγη».

«Αυτό είναι το ευρωψηφοδέλτιο που θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλώντας τον κόσμο να δώσει ιδιαίτερη σημασία σε εκείνους που δεν είναι «πιο γνωστοί».

«Εμείς είμαστε το κόμμα της Ευρώπης, εμείς κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη και φέρνουμε πιο κοντά την πατρίδα μας στην Ευρώπη» τόνισε.

Ο ίδιος είπε ότι στις Ευρωεκλογές «ψηφίζουμε για μια ισχυρή ΝΔ σε μια Ευρώπη που αλλάζει».

«Η Ελλάδα ξαναβρίσκεται στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων. Δώσαμε πολλές μάχες. Από τη μεγάλη πρόκληση του covid και καταφέραμε και πετύχαμε την μεγαλύτερη επανάσταση με τη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης που φέρει και τη σφραγίδα της Ελλάδας».

«Το Μάρτιο του 2020 ήρθαμε αντιμέτωποι με απρόκλητη εισβολή, υπερασπιστήκαμε τα σύνορά μας και αγωνιστήκαμε πολύ να αλλάξει η προσέγγιση της Ευρώπης στο ζήτημα του μεταναστευτικού».

«Η Ευρώπη δοκιμάζεται από τον πόλεμο στην Ουκρανία και την κρίση στη Μέση Ανατολή. Την επόμενη μέρα θα πρέπει να θέσουμε στο Ευρωπαϊκό συμβούλιο πρωτοβουλία για κοινή χρηματοδότηση αμυντικών δαπανών από τον Ευρωπαϊκό προϋπολογισμό».

«Το δημογραφικό δεν αποτελεί μόνο ελληνική πρόκληση αλλά ευρωπαϊκή» είπε ο πρωθυπουργός.

«Οι Ευρωεκλογές είναι μια εθνική κάλπη που θα έχει πολιτικό αντίκτυπο. Όσο πιο ισχυρή είναι η ΝΔ το βράδυ της 9ης Ιουνίου τόσο πιο σταθερή θα είναι η χώρα για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στις μεγάλες αλλαγές».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι υπάρχει ήδη συμμετοχή από 111 χώρες, πολιτών που θέλουν να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο.

Ο ίδιος τόνισε ότι από την αντιπολίτευση υπάρχει η εμμονή «να πέσει ο Μητσοτάκης. Αυτό δεν είναι πρόταση» και κάλεσε όλους να πάρουν τις ευρωεκλογές στα σοβαρά και να αποφύγουμε την χαλαρή ψήφο.

«Το βράδυ της 9η Ιουνίου να πετύχουμε ακόμα μία μεγάλη νίκη. Το χρωστάμε στη ΝΔ στα 50 της χρόνια να της κάνουμε ένα μεγάλο δώρο: Πρώτη δύναμη στην Κεντροδεξιά της Ευρώπης, για μια ισχυρή Ελλάδα σε μια Ευρώπη που αλλάζει»! κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μπελέρης: Μάχη τη μειονότητα της Αλβανίας

Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χιμάρας, Φρέντι Μπελέρης, ανακοινώθηκε και επίσημα πως θα είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές.

Ο Φρέντι Μπελέρης δεν μπόρεσε να δώσει το παρών στην εκδήλωση της ΝΔ για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου για τις ευρωεκλογές και μια άδεια καρέκλα υπήρξε στο χώρο, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού.

Στο ηχητικό μήνυμα που απέστειλε ο Φρέντι Μπελέρης αναφέρει χαρακτηριστικά πως «σήμερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μου προσέφερε τη δυνατότητα να διεκδικήσω την ψήφου του ελληνικού λαού στις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024. Τον ευχαριστώ για αυτό αλλά πρωτίστως τον ευχαριστώ για την αμέριστη στήριξη που μου προσέφερε όλους αυτούς τους μήνες που βρίσκομαι φυλακισμένος.

Η μάχη που δίνω δεν είναι προσωπική. Είναι μάχη για το κράτος δικαίου και τη Δημοκρατία, οι κανόνες των οποίων πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους.

Είναι μάχη για τις αξίες που πρεσβεύει η Δύση και η Ευρώπη και οι οποίες πρέπει να γίνονται σεβαστές από όσους θέλουν να ενταχθούν στη μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια. Είναι μάχη για το πιο ταλαιπωρημένο και αδικημένο κομμάτι του ελληνισμού, την Ελληνική μειονότητα της Αλβανίας.

Τα αδέρφια μου που μετά από δεκαετίες καταπίεσης θέλουν και δικαιούνται να ζουν ελεύθερα και ειρηνικά, χωρίς φόβο, σε έναν τόπο που σέβεται τα δικαιώματα, την τιμή και τις περιουσίες τους.

Καλώ κάθε Ελληνίδα και Έλληνα να στηρίξει το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, να στηρίξει τον Πρωθυπουργό που χτίζει με αποφασιστικότητα και μεθοδικότητα μια ισχυρή και περήφανη Ελλάδα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Φωτογραφίες: anagnostis

Σχόλια

Ένα σχόλιο

 1. Θανάσης Μαραμαθάς

  Αυτό το ευρωψηφοδέλτιο θα απογειώσει τη νέα δημοκρατία και θα τη φέρει πρώτη με μεγάλη διαφορά.

Exit mobile version