home design 800x400

Ο αγώνας δρόμου 90 ημέρων του Πτωχού – Έτοιμο το στρατηγικό σχέδιο 5ετίας

Δέσμευση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου: Όλοι ίσοι απέναντι στην Περιφερειακή Αρχή

Αγώνα δρόμου 90 ημερών έδωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός για να ετοιμάσει το στρατηγικό σχέδιο της Περιφέρειας σε βάθος πενταετίας. Πρόκειται για τους βασικούς άξονες έργων, μετρώντας την προστιθέμενη αξία στο βάθος αυτού του χρονικού διαστήματος.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στην Τρίπολη το μεσημέρι της Πέμπτης, 28 Μαρτίου, ο κ. Πτωχός ανέφερε ότι από την ανάληψη των καθηκόντων του μέχρι και σήμερα με τους συνεργάτες του συγκέντρωσε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, πού πλεονεκτεί και πού βρίσκεται πίσω.

ΦΩΤΟ: anagnostis

Παράλληλα, αποτυπώθηκαν οι διαδικασίες και οι ανάγκες, ώστε να δημιουργηθεί το στρατηγικό σχέδιο 5ετίας, το οποίο θα παρουσιαστεί ολοκληρωμένο τις επόμενες ημέρες.

Πρότυπο η Πελοπόννησος

Ο Δημήτρης Πτωχός στοχεύει μέσα στην πρώτη 5ετία να γίνει η Πελοπόννησος πρότυπο για την προσέλκυση επενδύσεων, αλλά και για το περιβάλλον, τις υποδομές και τις ψηφιακές υποδομές, την εξυπηρέτηση του πολίτη.

Πρώτη προτεραιότητα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, όπως δεσμεύτηκε ενώπιον των δημοσιογράφων όλης της Περιφέρειας, σε αυτή την πρώτη συνέντευξη τύπου απ’ όταν ανέλαβε καθήκοντα Περιφερειάρχη, είναι η λογοδοσία και η διαφάνεια.

Ο κ. Πτωχός βλέπει την Πελοπόννησο ενιαία, όπως δήλωσε απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου Άκη Γκάτζιου: «Βλέπουμε την Περιφέρεια ενιαία στο branding που σχεδιάζουμε, θέλουμε να επανασυστήσουμε την Πελοπόννησο. Θα την δούμε ως σύνολο και όχι ως Περιφερειακές Ενότητες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ως παράδειγμα ανέφερε την εξυπηρέτηση του πολίτη. Αυτή τη στιγμή σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα οι πολίτες εξυπηρετούνται με διαφορετικό τρόπο, ενώ ο κ. Πτωχός είπε στον anagnostis.org: «Όλοι θα είναι ίσοι απέναντι στην Περιφερειακή Αρχή», επισημαίνοντας ότι αυτά τα ζητήματα αντιμετωπίζονται ενιαία.

ΦΩΤΟ: anagnostis

Αφαλατώσεις στην Ερμιονίδα

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός απαντώντας σε ερωτήσεις των  δημοσιογράφων αναφέρθηκε επίσης, σε θέματα που αφορούν κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Ειδικά για την Αργολίδα, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην Ερμιονίδα και στο σοβαρό πρόβλημα άρδευσης που αντιμετωπίζει. «Σχεδιάζουμε να προχωρήσουμε ένα πρόγραμμα με αφαλατώσεις», ανέφερε στους δημοσιογράφους.

Ο Πτωχός θέλει τουρίστες όλο το χρόνο

Ακόμα, ο Περιφερειάρχης τόνισε πως θέλει τουρίστες όλο τον χρόνο, ενώ στόχος του είναι ο τουρισμός να γίνει η βαριά βιομηχανία της οικονομίας της Πελοποννήσου.

Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην Τρίπολη ενώπιον δημοσιογράφων απ’ όλη την Πελοπόννησο, σχετικά με την τουριστική προβολή επεσήμανε πως «δεν θέλουμε να περιοριστούμε στους μήνες του καλοκαιριού, αλλά σε όλο τον χρόνο». Στόχος του είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου να επανασυστήσει όλες τις δραστηριότητες της Πελοποννήσου, ακόμα και τον πρωτογενή τομέα.

ΦΩΤΟ: anagnostis

Ως παράδειγμα ανέφερε τους αμπελώνες της Νεμέας που μπορούν να προσελκύσουν τουρισμό, ενώ έμφαση έδωσε και στον θεματικό τουρισμό. Οι τουριστικές καμπάνιες, όπως δήλωσε, που θα γίνονται στο εξής, θα είναι σε όλη τη διάρκεια του έτους, με ενιαίο branding για όλη την Πελοπόννησο.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version