home design 800x400

Τι απαντά το ΚΚΕ Αργολίδας για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ

“Η μόνη “μομφή” που μπορεί να στριμώξει την κυβέρνηση και να συγκρουστεί πραγματικά με την πολιτική που υπηρετεί, είναι αυτή που καταθέτει το εργατικό, λαϊκό, νεολαιίστικο κίνημα με τους αγώνες του και το ΚΚΕ σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσει να δίνει όλες του τις δυνάμεις”

“Με ενδιαφέρον παρακολουθούμε την συζήτηση που ξεκίνησε με την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ προς την κυβέρνηση της ΝΔ με αιχμές τα Τέμπη, το κράτος δικαίου και τη διαρροή e-mails. Ερωτήματα προκύπτουν όσον αφορά το τί αντιπολίτευση άσκησε το ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ με βάση τις αιχμές που το ίδιο το ΠΑΣΟΚ «ξεχώρισε», σημειώνει το ΚΚΕ Αργολίδας.

Ενδεικτικά και ανά θέμα αναφέρει:

“-Για τα Τέμπη το ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισε καν την πρόταση του ΚΚΕ για την εξεταστική επιτροπή, ενώ με την λήξη της επιτροπής άρον άρον από την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ δεν κατέθεσε καν πόρισμα! Μάλιστα πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ στον τομέα των μεταφορών, στις συνεδριάσεις της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, περιέγραψαν με λεπτομέρειες τις συνθήκες απαξίωσης, εμπορευματοποίησης και υποστελέχωσης του σιδηροδρόμου που ήταν η πολιτική «εύφλεκτη ύλη» του εγκλήματος στα Τέμπη!

Για το κράτος δικαίου απλά θυμίζουμε ότι το ΠΑΣΟΚ είχε ψηφίσει ακόμα και την σχετική διάταξη που έφερε η ΝΔ και αξιοποιήθηκε για την παρακολούθηση του σημερινού προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

– Όσον αφορά την διαρροή προσωπικών δεδομένων εκλογέων του εξωτερικού (email Ασημακοπούλου), θυμίζουμε επίσης πως το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν ψηφίσει στην επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο της ΝΔ για την επιστολική ψήφο. Την θετική τους ψήφο ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ την απέσυραν μόνο ύστερα από την απαράδεκτη νυχτερινή τροπολογία που έφερε η ΝΔ, που διεύρυνε την επιστολική ψήφο και για τις εθνικές εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ με την θετική τους ψήφο συναίνεσαν σε… πολύ ευρύτερη διαρροή προσωπικών δεδομένων, αφού βάσει του νόμου πλέον τα προσωπικά δεδομένα των εκλογέων θα είναι στην διάθεση όχι μόνον των κρατικών υπηρεσιών, αλλά και των ιδιωτικών εταιριών και μάλιστα ξένων χωρών, που θα διεκπεραιώνουν τις διαδικασίες της επιστολικής ψήφου!

Να λοιπόν γιατί το ΠΑΣΟΚ …ούτε για πλάκα δεν μπορεί να θεωρηθεί αντιπολίτευση στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ! Της έχει δώσει ανάσες με τη ψήφιση κρίσιμων αντιλαϊκών νομοσχεδίων της ενώ ακόμα και όταν το ΠΑΣΟΚ καταψηφίζει το κάνει με επιχειρήματα «στήριξης» και αθώωσης της πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, όπου το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε το νομοσχέδιο της ΝΔ ζητώντας την αναθεώρηση του άρθρου 16… συναινετικά, με σκοπό την ίδρυση «μη κρατικών πανεπιστημίων»! Αν αυτό δεν λέγεται συμπολίτευση τότε πώς λέγεται;

Το ΚΚΕ θα στηρίξει στη Βουλή την πρόταση δυσπιστίας απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, αναδεικνύοντας τόσο την ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων για το έγκλημα των Τεμπών, μαζί με τις προσπάθειες συγκάλυψης, όσο και το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής που στρέφεται κατά των εργατικών, λαϊκών, δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Αυτά τα δικαιώματα μπορεί να τα υπερασπιστεί, εγγυηθεί και επιβάλει ο ίδιος ο λαός κι όχι κόμματα των οποίων η “αντιπολιτευτική” γραμμή κινείται “εντός των τειχών” της ίδιας στρατηγικής, όπως αυτή της κυβέρνησης της ΝΔ. Ούτε πολύ περισσότερο οι προτάσεις περί “διεθνών παρατηρητών”, όπως της ΕΕ, που η εμπειρία έχει δείξει ότι αξιοποιούνται για άλλου είδους παρεμβάσεις και όχι φυσικά για τα πραγματικά συμφέροντα των λαών.

Όπως έγινε το προηγούμενο διάστημα, η μόνη “μομφή” που μπορεί να στριμώξει την κυβέρνηση και να συγκρουστεί πραγματικά με την πολιτική που υπηρετεί, είναι αυτή που καταθέτει το εργατικό, λαϊκό, νεολαιίστικο κίνημα με τους αγώνες του και το ΚΚΕ σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσει να δίνει όλες του τις δυνάμεις”.

Σχόλια

Exit mobile version