home design 800x400

Ναύπλιο: Να επικαιροποιηθεί παλιά σύμβαση για την Καραθώνα ζητά ο Τσούρνος

Ο τέως δήμαρχος Ναυπλίου ζητά από τον σημερινό Δήμο Ναυπλιέων να κινηθεί διοικητικά και νομικά προκειμένου να αποφευχθεί η ιδιωτικοποίηση που προωθεί το ΤΑΙΠΕΔ

Ο τέως δήμαρχος Ναυπλίου Γιώργος Τσούρνος θυμάται μια παλιά σύμβαση που είχε υπογραφεί προ 18 ετών και αφορούσε την Καραθώνα και ζητά αυτή να επικαιροποιηθεί, με τις κατάλληλες νομικές ενέργειες προκειμένου να αποτραπεί η επικείμενη ιδιωτικοποίηση που προωθεί ΤΑΙΠΕΔ.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει:

«Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ότι επίκειται μέσω του ΤΑΙΠΕΔ η παραχώρηση της Καραθώνας σε ιδιώτη και φαίνεται ότι κανείς δεν διαμαρτύρεται. Περιττό να τονισθεί ότι η Καραθώνα είναι ο τουριστικός και οικονομικός πνεύμονας όχι μόνο του Ναυπλίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Πριν αποχωρήσω απο τη δημαρχεία το 1996, είχα υπογράψει προγραμματική σύμβαση (Ε.Ο.Τ. Περιφέρεια Πελοποννήσου, Νομαρχία) η οποία προέβλεπε χρηματοδότηση 850 εκατομμύρια δραχμές απο τους συμβαλλόμενους φορείς (350.000.000 απο τη Περιφέρεια), εκτέλεση συγκεκριμένων έργων, η χρήση των οποίων θα άνηκε στο δήμο. Η φωτογραφία είναι από την υπογραφή της σύμβασης. Με μερική ευθύνη και του επόμενου από εμέ δημάρχου, αλλά κυρίως του Ε.Ο.Τ. , ατόνησε η υλοποίηση της σύμβασης.

Προτείνω:

Ο δήμαρχος να αναζητήσει έμπειρο περί τις συμβάσεις με το δημόσιο δικηγόρο στον οποίο να αναθέσει την επικαιροποίηση της σύμβασης.

Να νικηθεί διοικητικά και νομικά.

Αν αδρανήσουμε, θα ξυπνήσουμε ένα πρωινό χωρίς Καραθώνα και τότε ούτε οι μαύρες σημαίες, ούτε οι γνωστές διαμαρτυρίες θα αποτρέψουν το μοιραίο.

Ο δήμος έχει εκτελέσει έργα πολλών εκατομμυρίων, φρονώ, ότι έχει αποκτήσει δικαιώματα και εν πάσει περιπτώσει η δικαστική προσφυγή θα αποθαρρύνει εκείνους που σχεδιάζουν το ξεπούλημα».

Σχόλια

Exit mobile version