home design 800x400

Αφιέρωμα στα Ολυμπιακά Ιδεώδη από το 1ο ΓΕΛ Άργους

Το «Ευ Αγωνίζεσθαι» και την «Ευγενή Άμιλλα»

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ολυμπισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη και με πυξίδα το θέμα της εργασίας που παρουσίασε το 1ο Λύκειο Άργους με επιτυχία στο 8ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, που διεξήχθη στο Παρίσι, από 25 Φεβρουαρίου έως 1 Μαρτίου 2024, με θέμα «Ελληνικός Πολιτισμός –Ευρωπαϊκός Πολιτισμός – Ολυμπιακό Ιδεώδες», άδραξε την ευκαιρία να οργανώσει μια εκδήλωση αφιέρωμα στον Ολυμπισμό και τις Αξίες του, που κινούνται γύρω από δύο βασικούς άξονες: Το «Ευ Αγωνίζεσθαι» και την «Ευγενή Άμιλλα».

Αξίες που ρυθμίζουν την συμπεριφορά του ατόμου, καθορίζονται από τις προηγούμενες εμπειρίες του και εξαρτώνται από τις αξίες της κοινωνίας .Από τους επιστήμονες εκπαιδευτικούς πιστεύεται ότι υπάρχει μια αντιπαράθεση ανάμεσα σε αυτό που πρεσβεύει η εκπαίδευση (συνεργασία, σεβασμός στους άλλους, συνύπαρξη κ.λ.π.) και σε αυτό που διακηρύττει και προβάλλει η κοινωνία (βία, πόλεμοι, έλλειψη ανοχής κ.λ.π.) κάτι που κάνει τις εκπαιδευτικές αξίες αναγκαίες περισσότερο από ποτέ .

ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ – Ηθικά ζητήματα

Ομιλητής: Θάνος Κριεμάδης, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Προλογίζει: Λένα Παπαθανασίου, Διευθύντρια 1ου ΓΕΛ Άργους.

 Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από το πρόγραμμα που παρουσίασαν οι μαθητές στο 8ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στο Παρίσι.

Ο Δρ. Θάνος Κριεμάδης είναι Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και διδάσκει Στρατηγικό Σχεδιασμό, Αρχές Διοίκησης Επιχειρήσεων, Διοίκηση Ολικής Ποιότητας, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία. Εργάσθηκε σε Αμερικανικές επιχειρήσεις στους τομείς της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας (Motorola Inc., San Diego, California, USA) και του Στρατηγικού Σχεδιασμού Mάρκετινγκ (Research & Polling, Albuquerque, New Mexico, USA καθώς και στη Σχολή Δια Βίου Μάθησης του University of New Mexico, USA). Στην Ελλάδα εργάσθηκε ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων, καθώς και στη Διεύθυνση Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης του Υπουργείου Παιδείας. Υπήρξε Αξιολογητής του Ευρωπαϊκού Βραβείου Ποιότητας (European Quality Award) για μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οργανισμούς του δημόσιου τομέα όπως και εκπαιδευτικά ιδρύματα. Υπήρξε επίσης Επιθεωρητής Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας (ISO 9001:2000).

Σχόλια

Exit mobile version