home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Η Καρυά Αργολίδας αναπτύσσεται ως τουριστικός προορισμός

Περιτριγυρίζεται από πυκνά δάση και πανέμορφα τοπία, προσφέροντας στους επισκέπτες μια ονειρική ατμόσφαιρα γαλήνης και χαλάρωσης
Καρυά

Η Καρυά, γνωστή και ως «Κολοκοτρωνίτσι», είναι ένα γραφικό χωριό χτισμένο στους πρόποδες του Αρτεμισίου όρους, σε υψόμετρο 700 μέτρων, στην Αργολίδα. Περιτριγυρίζεται από πυκνά δάση και πανέμορφα τοπία, προσφέροντας στους επισκέπτες μια ονειρική ατμόσφαιρα γαλήνης και χαλάρωσης.

Έγινε ευρύτερα γνωστό από τα γυρίσματα της σειράς «Το καφέ της Χαράς» και έκτοτε έχει γίνει πόλος έλξης για μεμονωμένους τουρίστες που θέλουν να γνωρίσουν το τηλεοπτικό «Κολοκοτρωνίτσι» από κοντά, ακόμα και για γκρουπ που κάνουν εκδρομές εκεί. Δεν λείπουν ακόμα και τουριστικά γραφεία που διοργανώνουν ημερήσιες εξορμήσεις στο ορεινό χωριό του Δήμου Άργους – Μυκηνών.

Η Καρυά έχει πλούσια ιστορία, με ρίζες που φτάνουν στην αρχαιότητα. Στην περιοχή έχουν βρεθεί ίχνη κατοίκησης από την Νεολιθική εποχή, ενώ κατά την αρχαιότητα αποτελούσε σημαντικό οικισμό. Στο χωριό σώζονται ακόμα ερείπια από την αρχαία ακρόπολη και το κάστρο.

Αποτελεί ιδανική βάση για πεζοπορία στα πανέμορφα μονοπάτια του Αρτεμισίου όρους.

Σε κοντινή απόσταση από την Καρυά μπορείτε να επισκεφθείτε το Ναύπλιο, τις Μυκήνες, το Άργος και την Επίδαυρο.

Στο χωριό θα έχετε την ευκαιρία να γευτείτε παραδοσιακές ελληνικές συνταγές, φτιαγμένες με φρέσκα υλικά από την περιοχή. Δοκιμάστε ντόπιο κρασί, τσίπουρο, μέλι και χειροποίητες πίτες.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis