home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αγροτικό μέτωπο στην Πελοπόννησο: «Ζητάμε βοήθεια, όχι ελεημοσύνη!»

Δραματική έκκληση αγροτών προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου για στήριξη του πρωτογενούς τομέα.
Αγρότες

Σε μια έκκληση για βοήθεια και στήριξη του πρωτογενούς τομέα, προχώρησαν οι αγρότες της Πελοποννήσου κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Με φόντο τα πανελλαδικά μπλόκα και τη χθεσινή διαμαρτυρία με τρακτέρ στην Αθήνα, οι εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων περιέγραψαν με μελανά χρώματα την κατάσταση στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα, τονίζοντας πως αν δεν λάβουν άμεσα βοήθεια, θα οδηγηθούν σε εγκατάλειψη του επαγγέλματος.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καστανοπαραγωγοί, με τον κ. Αντωνίου από την Καστάνιτσα να απευθύνεται απευθείας στους περιφερειακούς συμβούλους, λέγοντας: «Ζητάμε τη βοήθειά σας, η ανάγκη μάς κάνει από νοικοκυραίους, ζητιάνους. Ζητάμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια. Σας θέλουμε δίπλα μας».

Σφοδρή κριτική ασκήθηκε και για την έλλειψη ανταπόκρισης από πλευράς Περιφέρειας, με τους αγρότες να καταγγέλλουν πως παρά την επίδοση ψηφίσματος, το θέμα τους δεν είχε συζητηθεί έως τότε στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Επιπλέον, εκπρόσωπος αγροτών από την Αργολίδα έθιξε καίρια ζητήματα που σχετίζονται με τον Ανάβαλο, τον ΤΟΕΒ και τον ΓΟΕΒ της περιοχής, κάνοντας λόγο για παράνομες γεωτρήσεις, ανεπαρκή λειτουργία υποδομών, οικονομικό άνοιγμα ύψους 6,5 εκ. ευρώ και φήμες για αύξηση της τιμής του ρεύματος.

Η έκκληση των αγροτών προς το Περιφερειακό Συμβούλιο ήταν σαφής: «Ζητάμε βοήθεια, όχι ελεημοσύνη!». Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα και η επίλυση των καίριων προβλημάτων που τον ταλανίζουν, αποτελούν πλέον επιτακτική ανάγκη.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis