home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κύθηρα: Κραυγή αγωνίας για τον αποκλεισμό του νησιού

Τι αναφέρει ο δήμαρχος Κυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης σε επιστολή του στο Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής
Κύθηρα

Ο Δήμαρχος Κυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, στον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και στους Βουλευτές Α’ Πειραιά και Νήσων σχετικά με το πρόβλημα που προέκυψε μετά τη χθεσινή πρόσκρουση του πλοίου AQUA JEWEL στον κυματοθραύστη λιμένος Διακοφτίου Κυθήρων.

Όπως σημειώνεται στο σχετικό έγγραφο:

«Αξιότιμοι,

Μετά τη χθεσινή πρόσκρουση του πλοίου AQUA JEWEL στον κυματοθραύστη λιμένος Διακοφτίου Κυθήρων και δεδομένης της συνεχιζόμενης ετήσιας ακινησίας του τοπικού πλοίου ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ, τα νησιά Κύθηρα και Αντικύθηρα είναι παντελώς αποκλεισμένα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους μόνιμους κατοίκους τους.

Παρακαλώ για άμεση αντικατάσταση του πλοίου AQUA JEWEL και σε περίπτωση που αυτό δεν μπορεί να γίνει άμεσα, για διακοπή της ακινησίας του πλοίου ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ και επαναφορά του στα δρομολόγια Νεάπολη – Κύθηρα – Αντικύθηρα.

Παρακαλώ για επίλυση του ζητήματος εντός της σήμερον καθώς είναι παντελώς αδιανόητο να συνεχιστεί ο ακτοπλοϊκός αποκλεισμός των νησιών μας έστω και για λίγες ώρες. Τίθενται σοβαρά ζητήματα τροφοδοσίας, φαρμακευτικών και ιατρικών προμηθειών, ακύρωσης προγραμματισμένων μετακινήσεων με οικονομικό κόστος για τους πολίτες και ομαλής λειτουργίας της τοπικής κοινωνίας.

Παρακαλώ για άμεσες ενέργειές σας»

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis