home design 800x400

Επιτυχημένη συγκομιδή για την επιτραπέζια ελιά Κυνουρίας με το βλέμμα στο μέλλον

Ομάδα Παραγωγών Επιτραπέζιας Ελιάς Κυνουρίας: Η δημιουργία αποθηκευτικού χώρου και η στόχευση στη μεταποίηση

Σε μια εποχή που η ελιά Κυνουρίας κατακλύζει την αγορά, η Ομάδα Παραγωγών Επιτραπέζιας Ελιάς Κυνουρίας ανακοινώνει την επιτυχημένη ολοκλήρωση της φετινής συγκομιδής, με εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα στην ποιότητα και τη διαμόρφωση της τιμής.

Ο Πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών, Χρήστος Βλάχος, δήλωσε στην «Ύπαιθρος Χώρα»: «Αυτήν τη στιγμή έχουμε ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής, με την τιμή να κινείται στα 2 ευρώ το διακοσάρι. Αυτό συνιστά μία καλή τιμή».

Η Ομάδα ξεκίνησε το 2017 με δώδεκα μέλη και έχει επιτύχει αξιοσημείωτη ανάπτυξη. Με γνώμονα τη συλλογικότητα και το συνεταιριστικό πνεύμα, η Ομάδα συνεχίζει να θέτει υψηλούς στόχους, σχεδιάζοντας προσεκτικά τα επόμενα βήματα.

Ο Πρόεδρος Χρήστος Βλάχος αναφέρεται: «Πιστεύουμε στη συλλογικότητα και προωθούμε το κατάλληλο συνεταιριστικό πνεύμα ώστε να στηρίξουμε την Ομάδα».

Ένα από τα κεφάλαια της επιτυχίας τους είναι η δημιουργία ενός κοινού αποθηκευτικού χώρου. Όπως επισημαίνει ο κ. Βλάχος. «Η δημιουργία της κοινής αποθήκευσης έφερε νέα ποιότητα στο αποθηκευμένο προϊόν, ανώτερη από τις προηγούμενες ατομικές αποθήκες».

Προς το μέλλον, η Ομάδα επικεντρώνεται στη μεταποίηση, αποφεύγοντας τις μεγάλες μεταποιητικές μονάδες. Ο κ. Βλάχος δηλώνει: «Σκοπεύουμε σε μια πρώτη ροδελοποίηση και άλλες μικρές εργασίες, για να έχουμε περισσότερους μήνες τον χρόνο διαθέσιμους για εργασία».

Τέλος, ο κ. Βλάχος επισημαίνει: «Η προοπτική της επιτραπέζιας ελιάς στην Αρκαδία είναι θετική, με αυξημένες φυτεύσεις και την ανάδειξη νέων ποικιλιών όπως η Καλαμών και η ελιά μαμούθ».

Η Ομάδα Παραγωγών συνεχίζει να διακρίνεται, προσφέροντας στους καταναλωτές προϊόντα υψηλής ποιότητας και ενισχύοντας την οικονομία της περιοχής. Μεταξύ των προκλήσεων και των ευκαιριών, η ελιά Κυνουρίας καλείται να συνεχίσει την ανοδική της πορεία στην ελληνική αγορά.

Σχόλια

Exit mobile version