home design 800x400

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος στην ιστορική Αρεόπολη

Ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, αρχηγός ΓΕΕΘΑ, επισκέφθηκε την ιστορική πρωτεύουσα του δήμου Ανατολικής Μάνης, Αρεόπολη. Ο αρχηγός προσκεκλημένος από την Ιερά Μητρόπολη Μάνης, στο πλαίσιο της ημέρας αφιερωμένης στην πατρίδα.

Ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, αρχηγός ΓΕΕΘΑ, επισκέφθηκε την ιστορική πρωτεύουσα του δήμου Ανατολικής Μάνης, Αρεόπολη. Ο αρχηγός προσκεκλημένος από την Ιερά Μητρόπολη Μάνης, στο πλαίσιο της ημέρας αφιερωμένης στην πατρίδα.

Αρχικά παρέστη στη Δοξολογία, στον ιστορικό Ιερό Ναό των Ταξίαρχών, την οποία τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’.

Ακολούθως μετέβη στο Ηρώο του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, στην Πλατεία Αθανάτων, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου.

Στη συνέχεια, στο κλειστό Γυμναστήριο Αρεόπολης, ο Στρατηγός, απηύθυνε ομιλία προς τους μαθητές , μαθήτριες, με θέμα: «Το αξιόμαχο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων», την οποία παρακολούθησαν περίπου 500 παιδιά, από διάφορα σχολεία της περιοχής.

Τον αρχηγό, προσφώνησε ο σεβαστός ποιμενάρχης Χρυσόστομος Γ, ο οποίος και του απένειμε το μετάλλιο της ιεράς Μητροπόλεως Μάνης.

Εκ μέρους του δημάρχου Ανατολικής Μάνης, Πέτρου Ανδρεάκου, υποδέχθηκε τον Στρατηγό, ο Αντιδήμαρχος Ανατολικής Μάνης Παναγιώτης Τσιριγώτης και στη συνέχεια, η σύζυγος του δημάρχου Αθηνά Ανδρεάκου, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ελένη Δρακουλάκου και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεωργία Λυροφώνη, του προσέφεραν δώρα.

Επίσης, σε μια συμβολική κίνηση, οι μαθητές χάρισαν στον αρχηγό τη σημαία της Μάνης, με το σύνθημα «Νίκη ἤ θάνατος».

Σχόλια

Exit mobile version