home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Σπάρτη: Βγαίνουν στους δρόμους οι ελαιοπαραγωγοί

Κάνουν διαμαρτυρία έξω από το Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, στη Σπάρτη, την Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2023
Ελιές

Βγαίνουν στους δρόμους οι ελαιοπαραγωγοί και κάνουν διαμαρτυρία έξω από το Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, στη Σπάρτη, την Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2023, οι αγροτικοί και κτηνοτροφικοί σύλλογοι Σπάρτης, Ευρώτα και Ανατολικής Μάνης.

Το βασικό αίτημα, σύμφωνα με το ertnews.gr, είναι το ζήτημα με την ακαρπία και την έλλειψη παραγωγής ελαιολάδου. Διατυπώνεται αίτημα για αναπλήρωση εισοδήματος (200 ευρώ το στρέμμα). Την Πέμπτη, εκτός της Σπάρτης, παραστάσεις διαμαρτυρίας θα γίνουν και σε άλλες περιοχές της χώρας. Η παράσταση διαμαρτυρίας στο Διοικητήριο της Σπάρτης, θα γίνει στις 11 το πρωί της Πέμπτης, 7 του μήνα.

Άλλα αιτήματα των ελαιοπαραγωγών είναι η μείωση του κόστους παραγωγής, οι κατώτατες εγγυημένες τιμές, η σύνδεση της επιδότησης με την παραγωγή, η στελέχωση των υπηρεσιών, η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, η προστασία της πρώτης κατοικίας, του χωραφιού και της στάνης.

Ακόμα, τονίζουν και το πρόβλημα με το δάκο και για το λόγο αυτό, ζητούν, άμεσες παρεμβάσεις, όπως καταγραφή ζημιάς, αποζημίωση στο 100%, καθολικό πρόγραμμα δακοκτονίας με ευθύνη του Υπουργείου, στελέχωση των υπηρεσιών κ.ά.

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Παναγιώτης Φιωτάκης

    Δεν φτάνει που αύξησαν την τιμή του ελαιόλαδου κατά 100% θέλουν και τα ρέστα

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis