home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Υπεράριθμες οι φυλακές: Στα όριά τους Ναύπλιο, Τρίπολη και Κόρινθος

Ποια είναι η κατάσταση στην Πελοπόννησο – Στο «κόκκινο» από κρατούμενους τα περισσότερα σωφρονιστικά καταστήματα
Φυλακές Ναυπλίου

Υπεράριθμες είναι οι φυλακές της Πελοποννήσου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχουν αποστείλει τα ίδια τα καταστήματα κράτησης σε ορισμένες εισαγγελικές αρχές, οι οποίες ενίοτε δεν έχουν που να στείλουν τους κρατουμένους ή αναγκάζονται να τους στείλουν πολύ μακριά από τον τόπο διαμονής τους.

Το κατάστημα κράτησης στο Ναύπλιο έχει αποστείλει εδώ κι έναν μήνα έγγραφο μέσω του οποίου γνωστοποιεί ότι δε μπορεί να δεχτεί περαιτέρω κρατούμενους και μάλιστα έχει απαγορεύσει να στέλνεται εκεί οποιοσδήποτε τρόφιμος, σύμφωνα με όσα αναφέρει το dete.gr.

Η Τρίπολη επιπλέον, που είναι και το μοναδικό κατάστημα κράτησης για υποθέσεις βιασμών, κατάχρησης και ασέλγειας εις βάρος ανηλίκων στην Πελοπόννησο, επίσης εδώ κι ένα μήνα δεν παραλαμβάνει κανένα επιπλέον άτομο.

Ακόμη και κατάστημα κράτησης της Κορίνθου, το οποίο κατά το παρελθόν χαρακτηριζόταν ως μια από τις πιο «άνετες» φυλακές τον τελευταίο ένα μήνα είναι ασφυκτικά γεμάτο και υπεράριθμο.

Όσο αφορά το Κατάστημα Κράτησης του Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα, αυτή τη στιγμή φιλοξενεί περί τους 450 κρατούμενους, ενώ στο παρελθόν έχει φιλοξενήσει αριθμό που ξεπερνούσε τα 800 άτομα, κατάσταση που χαρακτηρίζεται καλή από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Ωστόσο δεν λείπουν οι περιπτώσεις όπου οι εισαγγελικές αρχές της Αχαΐας έχουν υποχρεωθεί να διατάξουν μεταγωγές κρατουμένων σε Μακεδονία ή ακόμα και στη Κω, καθώς οι φυλακές στην Πελοπόννησο είχαν φθάσει στα όριά τους.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis