home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κακοκαιρία Elias: Ήχησε το 112 στο Ξυλόκαστρο – Φωτιές από κεραυνούς και κλειστά σχολεία

Κατολισθήσεις προκάλεσαν το κλείσιμο δρόμων και διακοπή των δρομολογίων του Οδοντωτού
Κεραυνοί

Προβλήματα σε Αχαΐα και Κορινθία έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία Elias που ξεκίνησε να «χτυπά» περιοχές της χώρας, από σήμερα Δευτέρα (25/6), με ισχυρές βροχοπτώσεις, αλλά και χαλαζοπτώσεις, οι οποίες με τη σειρά τους προκάλεσαν κατολισθήσεις, φωτιές από κεραυνούς και κατά τόπους πλημμυρικά φαινόμενα.

Το 112 ήχησε στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας με όσους βρίσκονται στην περιοχή να λαμβάνουν προειδοποιητικό μήνυμα για χαλαζοπτώσεις και καταιγίδες.

Φωτιές από κεραυνούς σε Κιάτο και Αρχαία Κόρινθο

Σύμφωνα με το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής, κάηκαν τρεις φοίνικες, σε αύλειο χώρο οικίας, στο Κιάτο του δήμου Σικυωνίων.

Στο σημείο για να σβήσουν τη φωτιά, έσπευσαν τρία οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κιάτου.

Από τη φωτιά δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Βίντεο: korinthostv.gr

Πυρκαγιά – κατά πάσα πιθανότητα από κεραυνό – εκδηλώθηκε, κοντά στον κόμβο της Αρχαίας Κορίνθου, χωρίς να προκληθεί κάποιο ατύχημα.

Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία την Τρίτη 26/9

Την ίδια στιγμή αποφασίστηκε να μην ανοίξουν τα σχολεία αύριο Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου στον Δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Σε βίντεο που αναδημοσίευεσε η σελίδα στο Facebook Weather News Greece φαίνεται η σφοδρότητα του φαινομένου:

Κλειστή η Εθνική Οδός

Το απόγευμα της Δευτέρας σημειώθηκε κατολίσθηση λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης στην Εθνική Οδό με αποτέλεσμα εκατοντάδες οδηγοί να μένουν ακινητοποιημένοι αρκετοί στα οχήματά τους.

Συγκεκριμένα, η σφοδρή βροχόπτωση προκάλεσε κατολίσθηση στο 162ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πάτρας – Αθήνας, στο ύψος του Αιγίου με αποτέλεσμα να κλείσει η παλαιά, αλλά και τμήμα της νέας Ε.Ο.

Σύμφωνα με την Ολυμπία Οδό η κυκλοφορία έχει διακοπεί από τα διόδια Ελαιώνα έως τον κόμβο Καλαβρύτων στην κατεύθυνση προς Ελευσίνα.

Οδοντωτός: Χωρίς δρομολόγια λόγω κατολίσθησης

Κατολίσθηση σημειώθηκε νωρίτερα στην περιοχή των Καλαβρύτων λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης, με αποτέλεσμα να διακοπούν τα δρομολόγια του Οδοντωτού.

Εν τω μεταξύ το χαλάζι που έπεσε νωρίς το απόγευμα σήμερα στην Κλειτορία Καλαβρύτων προκάλεσε σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα καθώς και σε καλλιέργειες.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis