home design 800x400

Βρίσκεται στην Αργολίδα, ξεχειλίζει από ιστορία και οι ντόπιοι την αποκαλούν «Νησί». Δείτε την…

Χτισμένη στο ίδιο σημείο που βρισκόταν η αρχαία πόλη, η οποία είναι βυθισμένη κάτω από την θάλασσα, απλώνεται στον μυχό ενός στενού όρμου

Ένα μικρό αλλά γοητευτικό λιμανάκι του Αργοσαρωνικού, με πλούσια ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Η Αρχαία Επίδαυρος (ή Παλαιά Επίδαυρος) παρέχει απλόχερα στον επισκέπτη θάλασσα, φύσική ομορφιά και αρχαιολογικούς χώρους.

Χτισμένη στο ίδιο σημείο που βρισκόταν η αρχαία πόλη, η οποία είναι βυθισμένη κάτω από την θάλασσα, απλώνεται στον μυχό ενός στενού όρμου. Η θέα είναι εκθαμβωτική από το πευκόφυτο όρος Άκρως.

Οι ντόπιοι αποκαλούν τη μικρή χερσόνησο «Νησί», και όχι άδικα.

Φώτο: anagnostis
Φώτο: anagnostis

Εκεί ο επισκέπτης θα συναντήσει το Μικρό Αρχαίο Θέατρο, καταγάλανες παραλίες για βουτιές, καλές τουριστικές υποδομές και ευκαιρίες εναλλακτικού τουρισμού, όπως θαλάσσια σπορ, ποδηλασία, trekking κ.α.

Η Αρχαία Επίδαυρος είναι ιδανική ως αφετηρία για κοντινές ή μακρινές εξορμήσεις είτε στα παράλια και τα νησιά του Αργοσαρωνικού είτε στην ενδοχώρα. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η Νέα Επίδαυρος, το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, ο Γαλατάς, απ’ όπου μπορείτε να περάσετε απέναντι με καραβάκι στον Πόρο και πολλοί ακόμα προορισμοί που αξίζει να ανακαλύψετε.

Βίντεο: ©Wind-up team

Σχόλια

Exit mobile version