home design

Πρώτη νίκη Μάκαρη επί Κωστούρου – Πρόεδρος ο Κατερινάκος στο Τοπικό Συμβούλιο Ναυπλίου

Ο νέος πρόεδρος είναι υποψήφιος με την παράταξη «Νέα Εποχή» και εκλέχθηκε με τη συνδρομή και του «Ανάπλι Εμπρός!».

Ο Ευάγγελος Κατερινάκος είναι ο νέος πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ναυπλίου έπειτα από τη σημερινή ψηφοφορία που τον ανέδειξε πρώτο με 7 ψήφους έναντι της Μαρίας Ψαρολόγου που συγκέντρωσε δύο ψήφους. Στις εκλογές βρέθηκαν ακόμα ένα άκυρο και ένα λευκό.

Αυτό συνιστά την πρώτη άτυπη νίκη του Κώστα Μάκαρη έναντι του Δημήτρη Κωστούρου, καθώς ο νέος πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου είναι υποψήφιος με την παράταξη «Νέα Εποχή», ενώ η κα Ψαρολόγου προέρχεται από την παράταξη του δημάρχου.

Να σημειωθεί πως ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του οργάνου Ιορδάνης Δαμιανός παραιτήθηκε της υποψηφιότητάς του, καθώς επίσης και ο δεύτερος επιλαχών κος Μπουγιώτης, με αποτέλεσμα να προκύψει η υποψηφιότητα της κας Ψαρολόγου.

Η εκλογή του νέου προέδρου έγινε και με τη συνδρομή της παράταξης «Ανάπλι Εμπρός!», που είχε ξεκαθαρίσει πως δεν θα ψηφίσει λευκό και πως θα επιλέξει με βάση συγκεκριμένα κριτήρια. Ο συνδυασμός Καράπαυλου επέλεξε Κατερινάκο, προσβλέποντας σε μία «δημοκρατικότερη λειτουργία του συμβουλίου».

Ήττα Κωστούρου

Πρόκειται για μία εμφανή ήττα του δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου, αφού το τοπικό συμβούλιο πλέον δεν ελέγχεται από αυτόν. Η προσπάθεια της αντιπολίτευσης και της δημοτικής παράταξης Μάκαρη, μέσω του Βαγγέλη Κατερινάκου, έδειξαν την μεγάλη αδυναμία Κωστούρου να εκλέξει τον δικό του υποψήφιο.

Μάλιστα όλα δείχνουν ότι το επόμενο διάστημα μέχρι τις εκλογές το Τοπικό Συμβούλιο θα παίξει καταλυτικό ρόλο στα δημοτικά του Ναυπλίου και στις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου που θα ακολουθήσουν.

Αναγνωσταράς: Πλουραλισμός και ελεύθερος διάλογος

Ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς, με την παράταξη του οποίου είχε εκλεγεί στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές ο Βαγγέλης Κατερινάκος, δήλωσε:

«Μετά από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας κ αφού πέρασαν τρεισήμισι χρόνια, σήμερα, κατόπιν ψηφοφορίας, επανήλθε η νομιμότητα και έγινε πράξη η βούληση των δημοτών Ναυπλίου.

Ο Ευάγγελος Κατερινάκος αναλαμβάνει πρόεδρος στο τοπικό συμβούλιο Ναυπλίου. Εκλεγμένος με τον δημοτικό μας συνδυασμό, Ναύπλιο Πρωτεύουσα Ξανά, στις δημοτικές εκλογές του 2019 και πρώτος στις προτιμήσεις των συνδημοτών μας.

Ως επικεφαλής της παράταξης μας δηλώνω ότι θα επανέλθει η δημοκρατική λειτουργία, ο πλουραλισμός και ο ελεύθερος διάλογος με τους δημότες και τις δημοτικές παρατάξεις που εκπροσωπούνται εντός του συμβουλίου. Παράλληλα θα ελεγχθούν τα πεπραγμένα των τελευταίων ετών! Χωρίς διάθεση ρεβανσισμού αλλά με πρόθεση να αποκατασταθεί το δίκαιο η νομιμότητα και η ισονομία για όλους τους δημότες και για όλα!»

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version