home design

Ναύπλιο: Παρκάρουν όπου να ‘ναι, ακόμα και απέναντι από το δημαρχείο

Πρόβλημα και η στάθμευση και ο έλεγχος των παράνομα σταθμευμένων οχημάτων στην Παλιά Πόλη

Προκλητική παράνομη στάθμευση αυτοκινήτων παρατηρείται συχνά στην Παλιά Πόλη του Ναυπλίου, σε αντίθεση με τους νόμιμους πολίτες που αναζητούν με τις ώρες να παρκάρουν κάπου το αυτοκίνητό τους για να κάνουν τις δουλειές τους. Φαίνεται ότι επικρατούν δύο μέτρα και δύο σταθμά, αφού ορισμένοι δεν διστάζουν να αφήσουν το αυτοκίνητο τους, ακόμα και σε πολύ κεντρικά σημεία, όπως δείχνει η φωτογραφία αυτή απέναντι από το δημαρχείο, που κατέγραψε σήμερα ο φωτογραφικός φακός.

Όργιο παρανομίας

Το αυτοκίνητο αυτό έχει σταθμεύσει σε απόσταση αναπνοής, τόσο από τη διάβαση πεζών, την οποία μεταξύ άλλων χρησιμοποιούν και μικρά παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο ή αποχωρούν από αυτό, με κίνδυνο λόγω του όγκου του σταθμευμένου οχήματος να μην γίνουν αντιληπτά από άλλους διερχόμενους οδηγούς, αυξάνοντας την πιθανότητα να προκληθεί τροχαίο ατύχημα, αλλά και σε απόσταση αναπνοής από τη στροφή που επίσης απαγορεύεται. Αλλά δεν φτάνουν μόνο αυτά. Πάνω από το αυτοκίνητο υπάρχουν σήματα όπως αυτό της απαγόρευσης της στάσης και της στάθμευσης, αλλά και απαγορευτικό εισόδου σε δρόμο. Παραδίπλα δε, βρίσκεται και η μπάρα εισόδου στην Αμαλίας.

Η έλλειψη δημοτικής αστυνομίας στο Ναύπλιο και οι μικρές δυνατότητες της Τροχαίας για ελέγχους στα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα, αποτρέπουν επίσης την καταγραφή της παράβασης με αποτέλεσμα αυτοί που δεν νοιάζονται για το κοινωνικό σύνολο μην τους επιβάλλεται το προβλεπόμενο πρόστιμο ή ρισκάρουν, κάνοντας ότι θέλουν εις βάρος όσων τηρούν τη νομιμότητα.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version