home design

Περιβαλλοντικό πάρκο στην παλαιά σιδηροδρομική γραμμή Κόρινθος-Βέλο

Δείτε πως θα γίνει το πάρκο

Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρέπει να προχωρήσει στις αναγκαίες διαδικασίες για τη δημοπράτηση του έργου της “ανάδειξης και αξιοποίησης του κατηργημένου δικτύου σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου – Βέλου σε περιβαλλοντικό πάρκο” προκειμένου να έχουμε ανάδοχο μέχρι το τέλος του Ιουνίου.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, δήλωσε:

«Υπέγραψα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β 1932/24-03-2023), με την οποία καθορίζουμε τους ωφελούμενους και τις αναγκαίες διαδικασίες για να γίνουν οι διαγωνισμοί 25 μεγάλων έργων που έχουμε εντάξει στο Πρόγραμμα παρεμβάσεων με στόχο τη βελτίωση του δημόσιου χώρου σε όλη την Ελλάδα. Το πρόγραμμα ανήκει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και χρηματοδοτείται με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Τα 25 αυτά έργα πρόκειται να λάβουν συνολική χρηματοδότηση ύψους 87,7 εκ €.

Από τα χρήματα αυτά έχουμε εξασφαλίσει 5 εκ. € για την «Αξιοποίηση και ανάδειξη του κατηργημένου δικτύου σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου – Βέλου σε περιβαλλοντικό πάρκο». Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση μπορεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου ως ωφελούμενη του Προγράμματος να προχωρήσει στις αναγκαίες διαδικασίες για τη δημοπράτηση του έργου προκειμένου να έχουμε ανάδοχο μέχρι το τέλος του Ιουνίου. Το έργο αφορά στην κατασκευή δικτύου πεζόδρομων και ποδηλατοδρόμων, αλσυλλίων και χώρων πρασίνου εκεί όπου υφίσταται σήμερα η αχρησιμοποίητη σιδηροδρομική γραμμή Κορίνθου – Βέλου με στόχο την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του συγκεκριμένου χώρου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.»

Το περιβαλλοντικό πάρκο

‘’Η Περιφέρεια Πελοποννήσου επιδιώκει να αναμορφώσει συνολικά και ουσιαστικά τον χώρο, περιμετρικά της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής –σε μήκος περί τα 18 χιλιόμετρα– αναβαθμίζοντάς τον σε περιβαλλοντικό πάρκο” σημείωσε σχετικά ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Στόχος του έργου είναι η αναβάθμιση του χώρου πέριξ της καταργημένης μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής, από την Κόρινθο ως το Βέλο, με την μεταμόρφωσή του σε ένα δίκτυο πεζόδρομων, ποδηλατόδρομων και λοιπών δράσεων που θα διαμορφωθούν καταλλήλως με τα απαιτούμενα έργα υποδομής.

Περιβαλλοντικό πάρκο // ΦΩΤΟ: Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το δίκτυο αυτό σε συνδυασμό με άλση, χώρους πρασίνου, παιδικές χαρές, πλατείες κ.α., θα δημιουργεί μια πράσινη ανάσα στο οικιστικό σύνολο των πόλεων αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα την κοινωνική αλληλεπίδραση των χρηστών.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version