Ξεπάγωσε η χρηματοδότηση για το Ειρηνοδικείο στο Δερβένι

Η ένταξη του έργου στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» θα συμβάλλει στην αποκατάσταση και επαναχρησιμοποίηση του
Δερβένι Ειρηνοδικείο

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση 545.476 ευρώ από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για την αξιοποίηση του κτιριακού αποθέματος στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

Η ένταξη του έργου στο πρόγραμμα χρηματοδότησης θα συμβάλλει στην αποκατάσταση και επαναχρησιμοποίηση του Ειρηνοδικείου Δερβενίου με στόχο να αναδείξει ένα εμβληματικό κτήριο με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική αξία στην κεντρική πλατεία, το οποίο συνδέεται με την ταυτότητα και την ιστορία της περιοχής.

Το κτήριο είχε υποστεί σημαντικές φθορές από το πέρασμα του χρόνου και είχε κλείσει και εγκαταλειφθεί για σημαντικό χρονικό διάστημα.

Στόχος είναι να αποτελέσει πόλο έλξης για όλη την περιοχή και να αυξήσει σημαντικά την επισκεψιμότητα της πόλης.

Σχόλια

ktimatologio 300x250

Ευχές για τις γιορτές

ebea efxes xristougenna 2025 2026
poulas καρτα2026 new
xatzinikolaou efxes2025
mantzounis efxes xristou2025
efxes fragkioudakis 2024 2025
karta labrou xristoygenna2025
kemp banner
newsletter banner anagnostis