home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΙστορικάΚορινθίαFeatured

Οι εκπληκτικής ομορφιάς κατακόμβες της Κορινθίας που θα ζήλευε ο Indiana Jones (Βίντεο)

Η γαλάζια πολιτεία των νεκρών στις Κεγχρεές που όμως παραμένει εντελώς άγνωστη αλλά δυστυχώς και εγκαταλελειμμένη.

Μια πολιτεία νεκρών που θα ήθελε να εξερευνήσει ακόμα και ο μυθικός Indiana Jones που όμως παραμένει εντελώς άγνωστη αλλά δυστυχώς και εγκαταλελειμμένη.

Το Ρωμαϊκό νεκροταφειο Κεχρεών όπως είναι η επιστημονική του ονομασία πραγματικά αφήνει άναυδους τους ελάχιστους επισκέπτες που γνωρίζουν την ύπαρξη του τόσο με τις μυσταγωγικές κατακόμβες που υπάρχουν διάσπαρτες στο λόφο δίπλα στην θάλασσα όσο και με το πανέμορφο ρωμαϊκό ψηφιδωτό που κοσμεί τα Ρωμαϊκά Λουτρά που βρίσκονται πλησίον.

Το συγκεκριμένο νεκροταφείο εντοπίστηκε κατά τις ανασκαφικές έρευνες του 1962, που διενεργήθηκαν στις Κεγχρεές από τον καθηγητή αρχαιολογίας Robert L. Scranton, του πανεπιστημίου του Chicago, υπό την επίβλεψη της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών των Αθηνών και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Από τότε είχε κηρυχθεί ως αρχαιολογικός χώρος, χωρίς όμως να διερευνηθεί πιο διεξοδικά και να διαφυλαχτεί, με αποτέλεσμα να γίνει έρμαιο στις αρπακτικές διαθέσεις των αρχαιοκάπηλων.

Οι θαλαμωτοί τύμβοι είναι πραγματικά επιβλητικοί και αποπνέουν έναν έντονο μυστικισμό

Οι εικόνες που κατέγραψε η Up Stories πραγματικά είναι εκπληκτικές και πολύ σπάνιες και μας ταξιδεύουν στην γαλάζια πολιτεία των νεκρών της Κορινθίας που μέχρι σήμερα τουλάχιστον ελάχιστοι γνώριζαν.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button