home design 800x400

Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας – Υψηλές θερμοκρασίες στην Αργολίδα

Με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, αφρικανική σκόνη και λίγες βροχές το τριήμερο

Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, ασθενείς άνεμοι και τοπικές ομίχλες με αφρικανική σκόνη στα ηπειρωτικά θα επικρατήσουν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Μάλιστα στον Αργολικό κάμπο, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, ο υδράργυρος θα φθάσει ακόμα και τους 23 βαθμούς κελσίου.

Το Σάββατο το νέο στοιχείο στην εξέλιξη του καιρού θα είναι η επικράτηση νότιων ανέμων, οι οποίοι το βράδυ στο Ιόνιο και το βορειοανατολικό Αιγαίο θα φθάσουν έως και τα 7 μποφόρ.

Την Κυριακή της Αποκριάς, τοπικές βροχές αναμένονται κυρίως από τις απογευματινές ώρες στη δυτική βορειοδυτική Ελλάδα και τις βόρειες βορειοανατολικές περιοχές της χώρας. Στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο ίσως εκδηλωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με ένταση 6 με 8 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Την Καθαρά Δευτέρα, τοπικές βροχές προβλέπονται στη δυτική βορειοδυτική Ελλάδα, τη βόρεια βορειοανατολική χώρα και το ανατολικό Αιγαίο. Οι νοτιάδες βαθμιαία θα εξασθενήσουν και στις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της, σύμφωνα με όσα αναλύει στην πρόγνωσή του ο Δημήτρης Ζιακόπουλος.

Σχόλια

Exit mobile version