home design 800x400

Πέτρος Φιλιππίδης: Καταδικάστηκε σε 8 χρόνια για δύο απόπειρες βιασμού αλλά αφέθηκε ελεύθερος

Το δικαστήριο χορήγησε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση

Ελεύθερος μέχρι το Εφετείο, παρά την καταδίκη του σε 8 χρόνια κάθειρξη για δύο απόπειρες βιασμού, θα παραμείνει ο Πέτρος Φιλιππίδης, καθώς το δικαστήριο χορήγησε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη, με σύμφωνη εισαγγελική εισήγηση. «Δεν είναι ύποπτος φυγής και δεν είναι επικίνδυνος για την τέλεση αξιόποινων πράξεων. Οι καταγγελλόμενες πράξεις είχαν ως κοινό παρονομαστή το θέατρο και την τηλεόραση, που δεν είναι φιλικό πλέον προς αυτόν» υποστήριξε η εισαγγελέας, και συνέχισε λέγοντας ότι «οι περιοριστικοί όροι είναι αρκετοί, δεν βρίσκεται σε θέση ισχύος για να εκμεταλλευθεί τη θέση του».

Στον ηθοποιό επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Οι ποινές για τις απόπειρες βιασμών

Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα τον ηθοποιό ένοχο για το αδίκημα της απόπειρας βιασμού σε βάρος δύο γυναικών και του επέβαλε κατά συγχώνευση ποινή κάθειρξης οκτώ ετών.

Αναλυτικά, το δικαστήριο επέβαλε στον Πέτρο Φιλιππίδη ποινή κάθειρξης έξι ετών για την απόπειρα βιασμού σε βάρος της δεύτερης καταγγέλλουσας και ποινή κάθειρξης πέντε ετών για την απόπειρα βιασμού σε βάρος της τρίτης καταγγέλλουσας, οι οποίες συγχωνεύθηκαν.

Νωρίτερα, το δικαστήριο είχε ομόφωνα απαλλάξει τον Πέτρο Φιλιππίδη από το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση και τον είχε κρίνει αθώο λόγω αμφιβολιών.

Οι αντιδράσεις

Ο Πέτρος Φιλιππίδης άκουσε ψύχραιμος την ετυμηγορία του δικαστηρίου, ενώ, όταν αποφασίστηκε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, κάποιοι από τους οικείους του φώναξαν «μπράβο». Στο πλευρό του βρίσκονταν συνεχώς η σύζυγός του και ο γιος του.

Στην απέναντι πλευρά της δικαστικής αίθουσας, η πρώτη μηνύτρια που είχε καταγγείλει βιασμό, στο άκουσμα της απόφασης δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της, ενώ οι δύο άλλες μηνύτριες που είχαν καταγγείλει απόπειρα αγκαλιάστηκαν μεταξύ τους.

Έξω από τη δικαστική αίθουσα, η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Λένα Δροσάκη και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, οι τρεις ηθοποιοί που πρώτες είχαν μιλήσει ανοιχτά, καταγγέλλοντας τον Πέτρο Φιλιππίδη για κακοποιητικές συμπεριφορές, έγιναν μια αγκαλιά, φανερά συγκινημένες.

Σχόλια

Exit mobile version