home design

Στο αυτόφωρο υπάλληλος της Εφορείας Αρχαιοτήτων για δωροληψία υπαλλήλου και παράβαση καθήκοντος

Συνελήφθη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, συνελήφθη, την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ημεδαπός, υπάλληλος Εφορείας Αρχαιοτήτων στην Αττική, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για δωροληψία υπαλλήλου κατ΄εξακολούθηση και παράβαση καθήκοντος.

Πώς τον “πιάσανε”

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε καταγγελία ημεδαπής, σύμφωνα με την οποία, ο συλληφθείς στο πλαίσιο εκτέλεσης των καθηκόντων του με σκοπό την έναρξη οικοδομικών εργασιών απαιτούσε χρήματα για τις «υπηρεσίες» του.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη του εποπτεύοντος την Υπηρεσία εισαγγελικού λειτουργού, ο οποίος παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και έπειτα από σχετικό αίτημα, εκδόθηκε βούλευμα για την άρση απορρήτου των επικοινωνιών και την χρήση ειδικών ανακριτικών μεθόδων, ενώ παράλληλα προσημειώθηκε χρηματικό ποσό, το οποίο παραδόθηκε στην καταγγέλλουσα.

Στο πλαίσιο αυτό, διακριβώθηκαν τα καταγγελλόμενα καθώς κατά τη διάρκεια της διαδικασίας έναρξης εργασιών σε οικόπεδο ιδιοκτησίας της καταγγέλλουσας, ο συλληφθείς απαίτησε και έλαβε το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ. Επιπλέον, προέκυψε ότι σε ακόμα μία περίπτωση, στο πρόσφατο παρελθόν, είχε απαιτήσει και λάβει το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ.

Τί κατασχέθηκε

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, καθώς και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version