home design 800x400

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Ποια είναι η κατάσταση στην Αργολίδα – Εγκλωβίστηκαν οδηγοί, ανοιχτά τα Δερβενάκια

Πού απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες στο οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου – Χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά της Αργολίδας και στα Δερβενάκια

Σε επαγρύπνηση βρίσκονται η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και οι Δήμοι με τις υπηρεσίες τους ώστε να επέμβουν αν χρειαστεί στα σημεία των περιοχών που δέχονται έντονη χιονόπτωση κατά την επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα». Χιόνι έχει πέσει σε Πελεή, Δίδυμα, Τραχειά, Κολιάκι, Αδάμι, Δερβενάκια, Αχλαδόκαμπο, Καπαρέλι, Λίμνες και Αραχναίο.

Έμφαση έχει δοθεί στα Δερβενάκια με εντολή να μείνει ανοιχτή η είσοδος της Αργολίδας.

Στο σημείο μετέβη ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαντζούνης. Επί ποδός βρίσκεται και η Τροχαία για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και τον έλεγχο των οχημάτων για αντιολισθητικές αλυσίδες, καθώς παρά τις ισχυρές συστάσεις αρκετοί οδηγοί δεν έχουν ακόμα συμμορφωθεί με αποτέλεσμα να εγκλωβίζονται σε σημεία με λίγο χιόνι.

Εγκλωβίστηκαν στα Δίδυμα

Χαρακτηριστική περίπτωση αυτό που συνέβη το μεσημέρι της Κυριακής στα Δίδυμα Ερμιονίδας, όπου δυο οχήματα χωρίς αλυσίδες εγκλωβίστηκαν χωρίς να μπορούν να κινηθούν.

Άμεσα ο Δήμος Ερμιονίδας με την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και την Περιφέρεια επενέβησαν και έδωσαν λύση στο πρόβλημα.

Στα Δερβενάκια ο δρόμος είναι ανοιχτός και δεν έχει δημιουργηθεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα μέχρι στιγμής. Μένει να δούμε πως θα εξελιχθούν τα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες.

«Μην καλείτε άσκοπα ασθενοφόρο»

Ο υπεύθυνος ΕΚΑΒ Αργολίδας Βασίλης Οψιμούλης σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Κάποιοι είναι εκεί έξω για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Μην καλείται άσκοπα ασθενοφόρο εάν δεν είναι άμεση ανάγκη.

Πρέπει να προσέχουμε για να το έχουμε, όταν πραγματικά το χρειαστούμε.

Καλή βάρδια σε όλα τα πληρώματα του ΕΚΑΒ που δίνουν τον δικό τους αγώνα κάτω από αντίξοες συνθήκες».

Πελοπόννησος: Πού απαιτούνται αλυσίδες

Για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας και προς τον σκοπό της αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων, ενόψει εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, με Αποφάσεις των Διευθυντών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, από την 09.00 ώρα σήμερα 05.02.2023, τα αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, κατά την κυκλοφορία τους στο σύνολο του οδικού δικτύου του Αυτοκινητόδρομου Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα, από το 85,2ο χλμ έως το 242,8ο χλμ και από τον Κλάδο Λεύκτρο – Σπάρτης έως το 45,53ο χλμ..

Επιπλέον, η κυκλοφορία των οχημάτων όλων των κατηγοριών οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, κατά την κυκλοφορία τους στο σύνολο του οδικού δικτύου του Νομού Αρκαδίας.

Η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου έχει ως ακολούθως:

Νομός Κορινθίας

Απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες, λόγω χιονόπτωση-παγετού, στην Εθνική Οδό Ξυλοκάστρου-Τρικάλων από το 17,9ο χλμ έως το 35ο χλμ.

Νομός Λακωνίας

Απαγόρευση κυκλοφορίας, λόγω καθίζησης, στην Επαρχιακή Οδό Σκάλας – Γερακίου στο 13ο χλμ.

Απαγορευτικό από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου

Σύμφωνα με το δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων που εξέδωσε το λιμεναρχείο Ναυπλίου:

    «1.- Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 076/05-02-2023/1000 UTC ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΕΜΥ, για το Νοτιοδυτικό Αιγαίο, συνεχίζει τουλάχιστον μέχρι 05/22 UTC ΒΟΡΕΙΟΙ 8 και από 05/13 UTC 8 ή 9. Για το Σαρωνικό νότια του 37.40 συνεχίζει τουλάχιστον μέχρι 05/22 UTC ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 ή 8.

       2.- Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες των σκαφών που ευρίσκονται σε λιμένες, αλιευτικά καταφύγια ή όρμους της περιοχής μας:

(α) Να προβούν ΑΜΕΣΑ στην ασφαλή πρόσδεση και τακτικό έλεγχο των σκαφών τους.

(β) Να ευρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για παροχή συνδρομής εφόσον απαιτηθεί.

         (γ) Να μην αποπλεύσουν έως τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών ή εφόσον ήδη έχουν αποπλεύσει να επιστρέψουν εγκαίρως σε ασφαλή λιμένα ή όρμο.

       3.- Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση ανάγκης η επικοινωνία με την Υπηρεσίας μας πραγματοποιείται στο κανάλι VHF 12 και τηλεφωνικά στο 2752022974, 2752027022  και στο τηλέφωνο ανάγκης του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής 108.»

Σχόλια

Exit mobile version