home design 800x400

Σόνια Τάνταρου-Κρίγγου: Τι λέει για την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ

«Στη σύγκρουση απαντάμε με σύγκριση…»

Με αφορμή την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε στη βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ η Δικηγόρος Παρ΄Αρείω Πάγω και πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Αργολίδα Σόνια Τάνταρου – Κρίγγου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πριν λίγες μέρες ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας. Επέμεινε μάλιστα – μετά την καταψήφιση της πρότασής του – στη γραμμή της ανέξοδης αντιπολίτευσης, δηλώνοντας ότι από τούδε και στο εξής το κόμμα του θα απέχει από τις ψηφοφορίες του Κοινοβουλίου, υποβαθμίζοντας κατάφωρα τους θεσμικούς πυλώνες της Πολιτείας μας και τη συνταγματική της λειτουργία.

Καμία έκπληξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ, χρόνια τώρα, μας έχει συνηθίσει σε αυτή την πρακτική. Στην καταγγελία, στη στείρα διαμαρτυρία, σε κινήσεις εντυπώσεων, σε λαϊκίστικες κορώνες. Έτσι κρύβει την απουσία επιχειρημάτων του και την έλλειψη προτάσεων πολιτικής. Για τον ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση δυσπιστίας δεν ήταν παρά μία κίνηση προεκλογικού πανικού. Καθώς αισθάνεται τις εκλογές να πλησιάζουν, γνωρίζει ότι σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπος με την πραγματικότητα και τα εσωτερικά του αδιέξοδα.

Την πραγματικότητα που δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι οι πολίτες, και αυτή τη φορά, θα επιλέξουν τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως την παράταξη και τον πρωθυπουργό που εξασφάλισαν σταθερότητα για τη χώρα, εν μέσω ραγδαίων μεταβολών που παγκόσμια συνέβησαν, αμφισβήτησαν τις βεβαιότητές μας και δοκίμασαν τις αντοχές μας. Απέναντι στην κρίση της πανδημίας, τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση που επέφερε, πορευτήκαμε με δύναμη και ομοψυχία και πετύχαμε με σκληρή δουλειά να κάνουμε σημαντικά βήματα προόδου, για τη χώρα και τους πολίτες.

Εμείς στη Νέα Δημοκρατία, στην τεχνητή πόλωση στην οποία επενδύει ο ΣΥΡΙΖΑ απαντούμε με απτά αποτελέσματα. Στη σύγκρουση απαντάμε με σύγκριση: Με υψηλό ρυθμό ανάπτυξης, τον δεύτερο μεγαλύτερο στην Ευρώπη και πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσον όρο. Με ενίσχυση της άμυνας και της ασφάλειας της χώρας με αξιόμαχα σύγχρονα μέσα, όπως τα ανώτερα μαχητικά αεροσκάφη Rafale και οι φρεγάτες Belharra αλλά και με ενίσχυση των διεθνών συμμαχιών. Με μείωση της ανεργίας κατά 7 περίπου ποσοστιαίες μονάδες. Με επίλυση του ζητήματος των εκκρεμών συντάξεων που αφορά 510.000 δικαιούχους. Με ψηφιοποίηση του κράτους και μείωση της γραφειοκρατίας. Με την προώθηση και υλοποίηση έργων υποδομής, που είχαν για χρόνια αδικαιολόγητα λιμνάσει. Με στήριξη των αγροτών μας, των νέων και των ευάλωτων συμπολιτών μας, με απτές και άμεσα εφαρμόσιμες πολιτικές που έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα επιτεύγματα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τέσσερα χρόνια τώρα η Νέα Δημοκρατία υπηρετεί με συνέπεια τη σταθερότητα, προτάσσει την ασφάλεια της χώρας και της κοινωνίας, δίνει ώθηση στην ανάπτυξη, ξεπερνά έναν – έναν τους σκοπέλους. Τέσσερα χρόνια τώρα, η Ελλάδα βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση· ο δρόμος, όμως, που έχουμε να διανύσουμε δεν τελείωσε. Είναι πολλά ακόμη αυτά που πρέπει να γίνουν και η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και μια κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη η μόνη που μπορεί να εγγυηθεί ότι θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Το 2023, μπορεί -και πρέπει- να σηματοδοτήσει τον νέο ορίζοντα, την ανανέωση της ελπίδας. Με την ψήφο μας ορίζουμε το μέλλον μας

Σχόλια

Exit mobile version