home design

Η ΕΠΟ απαντά στην ΚΕΔΕ: Τι ισχύει με την αδειοδότηση των αθλητικών υποδομών

Διαφωνίες ως προς την ερμηνεία του νόμου από Δήμους και Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία

Σε σχέση με την πρόσφατη ανακοίνωση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος για την αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων, από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνονται τα εξής:

«Η ισχύουσα νομοθεσία, σχετικά με την αδειοδότηση των αθλητικών υποδομών (ΚΥΑ) ορίζει με σαφήνεια τις προδιαγραφές των γηπέδων και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που πρέπει να έχουν στη διάθεσή τους για να λάβουν άδεια τέλεσης αγώνων. Στο άρθρο 12 παράγραφος 2 της ΚΥΑ αναφέρεται ότι «θα πρέπει να εξασφαλίζεται η ύπαρξη φορητού απινιδωτή κατά τη διάρκεια των αγώνων», όρος που σε καμία περίπτωση δεν απευθύνεται στους χρήστες των γηπέδων, αφού σε κανένα σημείο της σχετικής νομοθεσίας (ΚΥΑ) δεν ορίζονται υποχρεώσεις των χρηστών των γηπέδων, παρά μόνο οι υποχρεώσεις των αρμόδιων τήρησης των όρων αδειοδότησης των γηπέδων και του λοιπού υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

Η απόδοση λοιπόν του όρου “εξασφαλίζεται” στους χρήστες των γηπέδων είναι παντελώς αυθαίρετη. Σύμφωνα, άλλωστε, με το άρθρο 21 παρ. 3 του Συντάγματος το Κράτος είναι εκείνο που μεριμνά για την υγεία των πολιτών».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version