home design 800x400

Έρχεται η εφαρμογή που θα ειδοποιεί τους παραγωγούς για παγετό

Μέσα στο επόμενο διάστημα η παρουσίασή της από το ΥΠΑΑΤ

Μια νέα εφαρμογή έρχεται μέσα στο επόμενο διάστημα, με σκοπό να ειδοποιεί τους παραγωγούς της χώρας για παγετό που αναμένεται να πλήξει τις καλλιέργειές τους. η παρουσίαση της εφαρμογής αναμένεται να γίνει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), σε μια προσπάθεια να προστατευθούν οι καλλιέργειες με την έγκαιρη ειδοποίηση των παραγωγών, αλλά και να ελαφρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό που καλείται να καλύψει με αποζημιώσεις τις υφιστάμενες ζημιές.

Η εφαρμογή υλοποιήθηκε από το ΥΠΑΑΤ, με τη συνδρομή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και του ΕΛΓΑ. Ο αρμόδιος υπουργός, Γιώργος Γεωργαντάς, σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ενημέρωσε πως «είναι μια εφαρμογή απλή στην χρήση και σχεδιάστηκε από το ΥΠΑΑΤ με στόχο να παρέχει την έγκαιρη και έγκυρη προειδοποίηση που χρειάζονται ώστε να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας πριν και μετά τον παγετό».

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να βρουν την εφαρμογή στο frost.getmap.gr, ενώ μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου αναμένεται να είναι διαθέσιμη και για χρήση σε κινητές συσκευές. Θα παρέχονται πληροφορίες στους παραγωγούς για διάστημα έως και τρεις μέρες, με βήματα ανά ώρα, ώστε να λαμβάνονται εγκαίρως τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των καλλιεργειών. Μάλιστα, θα υπάρχει η δυνατότητα οι παραγωγοί να ενημερώνονται μέσω ειδοποιήσεων στα κινητά τους ή μέσω e-mail, ώστε να μαθαίνουν άμεσα τις προβλέψεις για την περιοχή ενδιαφέροντός τους.

Το συνολικό κόστος της εφαρμογής δεν ξεπερνά τα 30.000 ευρώ, κόστος ιδιαίτερα χαμηλό αν αναλογιστεί κανείς τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που έχουν δαπανηθεί τα τελευταία χρόνια μόνο για τις αποζημιώσεις από τον παγετό.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχόλια

Exit mobile version