home design

Καιρός: Προ των πυλών «πολικό ποτάμι» με χιόνια έως και τη θάλασσα

Η επιδείνωσή του θα φέρει μία ψυχρή εισβολή που πρόκειται να επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας με τη θερμοκρασία να σημειώνει σημαντική πτώση

Προ των πυλών βρίσκεται μια νέα κακοκαιρία με τον Σάκη Αρναούτογλου να δίνει τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία για την εξέλιξη του καιρού. Η επιδείνωσή του θα φέρει μία ψυχρή εισβολή που πρόκειται να επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας με τη θερμοκρασία να σημειώνει σημαντική πτώση και τα χιόνια ενίοτε να φθάνουν έως και τη θάλασσα.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου από την Παρασκευή (3/2) ένα ξεροβόρι πρόκειται να ρίξει αισθητά τη θερμοκρασία, ενώ επειδή θα επικρατήσουν ισχυροί βοριάδες η αίσθηση του κρύου θα είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Όπως ανέφερε η νέα επιδείνωση του καιρού δεν θα φέρει φαινόμενα, παρά μόνο κάποια κατά τόπους στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς. Δεν αποκλείεται να επηρεαστούν για λίγο η Εύβοια και η Αττική με όμως κάποιες τοπικές χιονοπτώσεις. Από εκεί και πέρα βροχές αναμένεται να σημειωθούν στα νότια της χώρας και στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, το κρύο που έρχεται από τα Βαλκάνια δεν θα συνδυαστεί με κάποιο σύστημα από τα δυτικά και γι’ αυτό η ψυχρή εισβολή δεν θα συνδυαστεί με χιόνια ή βροχές.

Μαρουσάκης: Πολικός αεροχείμαρρος που φέρνει βαρυχειμωνιά

Ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης συνέστησε την προσοχή των πολιτών, καθώς μετά την πολική μπάλα που έφερε τις πρώτες αξιόλογες κακοκαιρίες στη χώρα μας για το 2023, σε έναν μέχρι τώρα υποτονικό χειμώνα, έρχεται ο πολικός αεροχείμαρρος για να βάλει τη χώρα για τα καλά στην «καρδιά» του χειμώνα.

Αυτό σημαίνει ότι η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση, φέρνοντας παγετό, αλλά και χιόνια ακόμη και σε πεδινές περιοχές

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, στο βίντεο χαρτών που δημοσίευσε, «επισημαίνουμε τον πολικό αεροχείμαρρο ο οποίος κατεβαίνει σε χαμηλότερα γεωγραφικά πλάτη στρεφόμενος προς την περιοχή μας για να οδηγήσει τον πολικό αέρα προς τα μέρη μας ο οποίος καθώς θα αλληλεπιδράσει με τις θερμότερες θάλασσες της Αδριατικής, του Ιονίου αλλά και του Αιγαίου πελάγους, θα δημιουργήσει διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά τα οποία θα φέρουν τα χιόνια μέχρι και τη θάλασσα!

Από Πέμπτη – Παρασκευή και στη συνέχεια τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες με συνθήκες παγετού προς τα κεντρικά και βόρεια, οι επικίνδυνοι βοριάδες (πρόσκαιρα νοτιάδες), οι ισχυρές βροχές – καταιγίδες με έμφαση θαλάσσιες – παραθαλάσσιες περιοχές και τα πυκνά χιόνια ακόμη και στα πεδινά.

Δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι νησιά του Αιγαίου μας θα ντυθούν και πάλι στα λευκά αλλά ακόμη και μέσα σε πόλεις θα πέφτει ή και να στρώνεται το χιόνι. Στο τελευταίο μια αυξημένη ετοιμότητα θα πρέπει να υπάρχει και στο νομό Αττικής, όπου συγκεντρώνει υψηλές έως πολύ υψηλές πιθανότητες να δοκιμαστεί από τον ισχυρό χιονιά με τις λεπτομέρειες να ξεκαθαρίζουν τις επόμενες ημέρες».

Μην ζήσουμε τα περσινά

«Παρακολουθώντας την εξέλιξη των προγνωστικών στοιχείων που φτάνουν συνεχώς από τα μετεωρολογικά κέντρα – μοντέλα, το μυαλό μας πηγαίνει στον περσινό εφιαλτικό χιονιά. Σκοπός αυτής της ανάρτησης είναι να προετοιμαστούμε στο μέτρο του δυνατού ώστε σε όποια ένταση κι’ αν φτάσει αυτό το χιονοκύμα να μην οδηγηθούμε σε σκηνές του παρελθόντος όπως για παράδειγμα πέρυσι.

Το προλαμβάνειν καλύτερο του θεραπεύειν. Γύρω στην Τετάρτη – Πέμπτη εκτιμούμε ότι θα έχουμε μια σχετικά αξιόπιστη εικόνα για το πώς αναμένεται να εξελιχθεί αυτό το πολικό κύμα και ποιες περιοχές θα δοκιμαστούν από τις χιονοπτώσεις», επισήμανε καταληκτικά ο μετεωρολόγος.

Ο καιρός μέχρι και την Πέμπτη

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 31-01-2023

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν στα ανατολικά και νότια θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα μέχρι το απόγευμα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα βαθμιαία από τις απογευματινές ώρες και από τα βορειοδυτικά θα σταματήσουν και τη νύχτα θα περιοριστούν στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 08 με 11 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 01-02-2023

Στις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά ορεινά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα βόρεια τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 02-02-2023

Λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα δυτικά, τα ανατολικά και τα νότια βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ανατολικά και νότια από τις απογευματινές ώρες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά της βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στα πελάγη 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, ωστόσο θα σημειωθεί παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version