home design

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα

Το ύψος της επιδότησης και οι δικαιούχοι - Τι δήλωσε ο Κώστας Σκρέκας

Μέσα στον Μάρτιο αναμένεται να τρέξει το νέο πρόγραμμα επιδότησης ηλιακού θερμοσίφωνα που θα φτάνει έως και τα 1000 ευρώ. Το ποσό αυτό θα καλύπτει ένα μεγάλο μέρος για την τοποθέτησή του.

Όπως εξήγησε ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας, θα είναι καλύτερα εάν ανοίξει τον Μάρτιο η πλατφόρμα, και κατ’ επέκταση εάν αρχίσει τότε η αντικατάσταση, γιατί θα είναι καλύτερος ο καιρός.

Όπως δήλωσε ο ίδιος: «Μελετούμε και θα προδημοσιευτεί ο οδηγός για ένα πρόγραμμα που αφορά τους ηλιακούς θερμοσίφωνες. Θεωρούμε ότι το πρώτο τρίμηνο του 2023 θα είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε μια πλατφόρμα. Θα έχει βελτιωθεί και ο καιρός, γιατί η Άνοιξη και μετά είναι η περίοδος που γίνονται οι οικοδομικές εργασίες».

Η επιδότηση και οι δικαιούχοι

Ας σημειωθεί ότι η επιδότηση θα δίνει από 800 μέχρι 1.000 ευρώ, ενώ η πλατφόρμα θα είναι ξανά μέσω του gov.gr για τις αιτήσεις των δικαιούχων. Βεβαία, ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να κάνουν αίτηση σε ειδική πλατφόρμα, με κωδικούς Taxisnet, και θα διεκδικήσουν τα εκπτωτικά voucher. Στη συνέχεια, θα κάνουν την αγορά του ηλεκτρικού θερμοσίφωνα και την αντικατάσταση που θα επιβάλλεται να γίνει.

Δυνητικοί δικαιούχοι είναι 3,5 εκατομμύρια κατοικίες που έχουν θερμοσίφωνες ρεύματος. Όσοι εκδηλώσουν ενδιαφέρον για αίτηση με το ΑΦΜ στην ειδική πλατφόρμα του gov.gr, θα πρέπει να είναι κάτοικοι Ελλάδας και να έχουν υποβάλλει φορολογική δήλωση για το 2021.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version