home design 800x400

Καθηλωτικά πλάνα από το Μαίναλο σε ένα μοναχικό δρόμο προς την κορυφή

Μια ξεχωριστή διαδρομή μέσα στα έλατα και ένα τοπίο που όσο ανεβαίνεις σου θυμίζει κάτι από Άλπεις, αλλά με τη δική του μοναδική ομορφιά

Το όνομά του έχει αρχαιοελληνική προέλευση, καθώς σημαίνει την ιερή μανία, δηλαδή τη θεία παραφορά που φέρνει η άγρια φύση. Το όρος Μαίναλο είναι πηγή ζωής και ευτυχίας για όλη την Πελοπόννησο, ένας επίγειος φυσικός παράδεισος γεμάτος όμορφες εκπλήξεις γι’ αυτόν που θα θελήσει να το εξερευνήσει.

Απλώνεται αγέρωχο από το υψίπεδο της Τρίπολης μέχρι το φαράγγι του Λούσιου και από την Λίμνη του Λάδωνα μέχρι την Μεγαλόπολη. Βρίσκεται στο κέντρο της Πελοποννήσου και καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του βόρειου τμήματος της Αρκαδίας.

Με συνολική έκταση 680.000 στρεμμάτων, εκ των οποίων τα 400.000 είναι δάσος, το Μαίναλο βρίσκεται ανάμεσα στα πρώτα, από άποψη πυκνής δάσωσης, βουνά της Ελλάδας. Μέσα στον ορεινό του όγκο, βρίσκουν καταφύγιο πολλά είδη της άγριας πανίδας που μαζί με την πλούσια βλάστηση το αναδεικνύουν σε ένα μοναδικό και πανέμορφο βιότοπο.

Η ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος, η ευκολία πρόσβασης, η πληθώρα δραστηριοτήτων και το χιονοδρομικό κέντρο καθιστούν το Μαίναλο ως έναν από τους δημοφιλέστερους χειμερινούς προορισμούς, για του χρόνου πλέον.

Μια ξεχωριστή διαδρομή μέσα στα έλατα και ένα τοπίο που όσο ανεβαίνεις σου θυμίζει κάτι από Άλπεις, αλλά με τη δική του μοναδική ομορφιά.

Καθηλωτικά είναι τα πλάνα από το Μαίναλο στο παρακάτω βίντεο. Ένας μοναχικός δρόμος προς την κορυφή σε ένα βουνό – φάντασμα.

Βίντεο: Konstantinos Aggelopoulos

Σχόλια

Exit mobile version