home design 800x400

Δολοφονία στην Καλαμάτα: Στα δικαστήρια ο 22χρονος Αλβανός και δύο ακόμα συλληφθέντες

Ακόμα δεν έχει εντοπιστεί ο 38χρονος που φέρεται να πυροβόλησε τον «Αμερικάνο», επιφέροντάς του θανατηφόρο τραύμα.

Την πόρτα των δικαστηρίων της Καλαμάτας πέρασαν το μεσημέρι της Κυριακής οι 3 συλληφθέντες για την υπόθεση δολοφονίας του 47χρονου Ελληνοαμερικανού, το πρωί της περασμένης Παρασκευής στο κέντρο της Καλαμάτας.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για έναν 22χρονο αλβανική καταγωγής (με ελληνική υπηκοότητα) που αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, και ο οποίος όπως προέκυψε από την προανάκριση ήταν συνοδηγός, και αυτός που είχε κλείσει το ραντεβού με το θύμα, την Παρασκευή (20/1) το πρωί.

Δύο συλλήψεις για υπόθαλψη – Αναζητείται αυτός που πυροβόλησε

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στα δικαστήρια βρέθηκαν και δυο Έλληνες 40 και 50 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ψευδούς κατάθεσης και της υπόθαλψης εγκληματιών, γιατί ενώ αρχικά κλήθηκαν ως μάρτυρες και κατέθεσαν ότι δεν είχαν συνομιλήσει και δεν είχαν έρθει σε επαφή με τους κατηγορουμένους, όπως προέκυψε από βιντεοληπτικό υλικό, τους παρείχαν κατάλυμα, ρούχα για να αλλάξουν μετά την δολοφονική τους ενέργεια καθώς και ότι τους βοήθησαν για να διαφύγουν.

Οι 3 συλληφθέντες παρέμειναν στα δικαστήρια για περισσότερες από 2 ώρες, και ο 22χρονος που κατηγορείται για ανθρωποκτονία, πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την προσεχή Τετάρτη στις 25 Ιανουαρίου. Οι δυο Έλληνες 40 & 50 ετών αντίστοιχα θα δικαστούν αύριο Δευτέρα στα δικαστήρια της Καλαμάτας με αυτόφωρη διαδικασία για τις πλημμεληματικού τύπου κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, της ψευδούς κατάθεσης και της υπόθαλψης εγκληματιών.

Την ίδια στιγμή, η υποδιεύθυνση ασφάλειας Καλαμάτας συνεχίζει την αναζήτηση ενός 38χρονου άνδρα αλβανικής καταγωγής, ο οποίος ταυτοποιήθηκε και φέρεται να είναι αυτός που πυροβόλησε και σκότωσε το 47χρονο θύμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 38χρονος πήγε σε κατάστημα που διατηρεί ο 50χρονος Έλληνας (που συνελήφθη για υπόθαλψη) πήρε ρούχα και φαγητό και στη συνέχεια διέφυγε πεζός προς την ορεινή περιοχή πάνω από τις Κιτριές στο Δήμο Δυτικής Μάνης.

Οι έρευνες της αστυνομίας

Οι μαρτυρίες όσων είδαν τι συνέβη, συγκλίνουν στο ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου που έκλεισε τον δρόμο στον «Αμερικάνο», ρίχνοντάς τον από το σκούτερ του, διαπληκτίστηκε μαζί του -άγνωστο για ποιον λόγο- και στη συνέχεια τον γρονθοκόπησε. Όμως, αμέσως μετά ο 38χρονος δράστης έβγαλε ένα 9άρι πιστόλι πυροβόλησε μια φορά το θύμα στην κνήμη και διέφυγε με το αυτοκίνητο όπου τον περίμενε ο νεαρός συνεργός του.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο ο δράστης να πυροβόλησε για εκφοβισμό καθώς αν ήθελε να σκοτώσει τον 47χρονο, θα τον πυροβολούσε περισσότερες φορές και όχι στο πόδι, αλλά σε καίρια σημεία του σώματός του. Για κακή τύχη του «Αμερικάνου», όμως, η σφαίρα χτύπησε κεντρική αρτηρία, προκαλώντας του ακατάσχετη αιμορραγία. Παρ’ όλο που το ασθενοφόρο τον μετέφερε άμεσα στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί κατάφεραν προσωρινά να τον επαναφέρουν, είχε χάσει τόσο αίμα που δεν άντεξε και υπέκυψε στο χειρουργείο.

Το σκούρο Opel Corsa με το οποίο διέφυγαν οι δράστες και εντοπίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής εγκαταλελειμμένο σε παραλιακή περιοχή κοντά στο σημείο της φονικής επίθεσης κατασχέθηκε.

Σχόλια

Exit mobile version