home design

Σύλληψη δύο αρχαιοκάπηλων αλλοδαπών με εκατοντάδες αρχαιότητες

Συνελήφθησαν μετά από έλεγχο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Στη σύλληψη δύο αρχαιοκάπηλων αλλοδαπών προχώρησαν το βράδυ της Δευτέρας, 2 Ιανουαρίου 2023, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας για παράβαση του νόμου περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς. Οι δύο αλλοδαποί, ηλικίας 52 και 49 ετών, βρέθηκαν να έχουν στην κατοχή τους παράνομα εκατοντάδες αρχαία νομίσματα, καθώς και άλλες αρχαιότητες.

Η σύλληψή τους πραγματοποιήθηκε μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας σε Ι.Χ.Ε. όχημα, με οδηγό τον 52χρονο και συνοδηγό τον 49χρονο, όταν εντοπίστηκαν, επιμελώς κρυμμένα, είκοσι οκτώ (28) αντικείμενα (αγαλματίδια, κολιέ, μενταγιόν, λυχνάρια, βάζο κ.τ.λ.) πιθανόν αρχαία, καθώς και επτακόσια εβδομήντα εννέα (779) αρχαία νομίσματα, με σκοπό οι ανωτέρω να τα μεταφέρουν από κοινού παράνομα στο εξωτερικό.

Τα ευρήματα, τα οποία κατασχέθηκαν, πρόκειται να παραδοθούν στην Εφορία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας για περαιτέρω εξέταση, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε επίσης και το Ι.Χ.Ε. όχημα.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version