home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Οι ερωτικές περιπέτειες της Έλενας Ναθαναήλ στο Ναύπλιο του 1966 (Βίντεο)

Ένας νέος άνδρας εμφανίζεται και διαταράσσει τις διακοπές του ζευγαριού και γίνεται καταλύτης για τις σχέσεις τους.
Έλενα Ναθαναήλ Ναύπλιο ταινία

Το «Ντάμα Σπαθί» είναι ελληνική δραματική ταινία του 1966 σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκαλενάκη και σε σενάριο Γιάννη Τζιώτη. Πρωταγωνιστούν οι Έλενα Ναθαναήλ, Σπύρος Φωκάς και Θόδωρος Ρουμπάνης. Παρακολουθούμε τις ερωτικές περιπέτειες της πρωταγωνίστριας, οι οποίες ξεκινούν από το Ναύπλιο και παίρνουν απρόβλεπτες διαστάσεις.

Η ταινία έχει επίκεντρο έναν νέο άντρα, που εμφανίζεται και διαταράσσει τις διακοπές ενός ζευγαριού και γίνεται καταλύτης για τις σχέσεις τους. 

Σύμφωνα με το σενάριο ένα μοντέλο (Έλενα Ναθαναήλ) βρίσκεται σε διακοπές στο Ναύπλιο με τον ναυτικό σύζυγό της (Θόδωρος Ρουμπάνης), και ερωτεύεται τον υπάλληλο του ξενοδοχείου όπου διαμένουν (Σπύρος Φωκάς). Ομολογεί στον άντρα της τα συναισθήματά της κι εκείνος την εγκαταλείπει. Η νεαρή γυναίκα συνδέεται ερωτικά με τον νεαρό υπάλληλο, ο οποίος την ακολουθεί στην Αθήνα. Εκεί θα κορυφωθεί το πάθος τους αλλά και η κρίση στη ζωή της γυναίκας.

Τη μουσική υπογράφει ένας από τους κορυφαίους Έλληνες συνθέτες, ο Γιάννης Μαρκόπουλος, ενώ στο έργο είχε τραγουδήσει και ο Γιάννης Πουλόπουλος. 

Το παρακάτω ορχηστρικό κομμάτι του Γιάννη Μαρκόπουλου τιτλοφορείται «πρωινό στο Ναύπλιο» και συνοδεύεται με χαρακτηριστικά πλάνα από την ταινία και φυσικά από το Ναύπλιο πριν από 54 χρόνια.

Η ταινία συμμετείχε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σικάγο το 1969, αλλά και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis