home design

Γ. Ανδριανός: Τί είπε στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2023

«Απέναντι στα εύκολα, τα κούφια και τα μεγάλα λόγια, εμείς απαντάμε με τα έργα και τα αποτελέσματά μας, με τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητά μας στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων και των προοπτικών της πατρίδας και της κοινωνίας»

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός στην ομιλία του στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού για το 2023 επεσήμανε πως «Απέναντι στα εύκολα, τα κούφια και τα μεγάλα λόγια, εμείς απαντάμε με τα έργα και τα αποτελέσματά μας, με τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητά μας στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων και των προοπτικών της πατρίδας και της κοινωνίας».

Ανδριανός στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2023

«Με τον προϋπολογισμό του 2023, ολοκληρώνεται συμβολικά και ουσιαστικά ο πρώτος προγραμματικός κύκλος της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, και ταυτόχρονα κατατίθενται οι βάσεις και οι προτεραιότητες για τον δεύτερο κύκλο, τη δεύτερη κυβερνητική τετραετία. (…)

Μέσα σ’ αυτό τον πρώτο κύκλο, η χώρα είχε να αντιμετωπίσει μια αλληλουχία από μείζονες εξωγενείς κρίσεις, ξεκινώντας από την πανδημία και φτάνοντας στις συνέπειες που είχε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις τιμές της ενέργειας και κατ’ επέκταση των εφοδίων παραγωγής και των καταναλωτικών προϊόντων.

Και βεβαίως, καθ’ όλο αυτό το διάστημα, είχαμε να αντιμετωπίσουμε και την συνεχώς εντεινόμενη και κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα.

Και μέσα σ’ αυτή την τριπλή κρίση, η κυβέρνηση κράτησε πρώτα απ’ όλα την κοινωνία όρθια, αξιοποιώντας κάθε δημοσιονομική δυνατότητα και εξασφαλίζοντας σημαντικούς επιπλέον ευρωπαϊκούς πόρους που κατευθύνονται σε στοχευμένες παρεμβάσεις για την ανακούφιση των νοικοκυριών που πλήττονται περισσότερο.

Και ταυτόχρονα, μέσα σ’ αυτή την εξαιρετικά απαιτητική συνθήκη, η κυβέρνηση διασφαλίζει τις προοπτικές της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής για την επόμενη μέρα.

Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι η Ελλάδα καταγράφει ένα από τα ισχυρότερα διεθνώς ποσοστά ανάπτυξης εν μέσω των εξωγενών αυτών κρίσεων.

Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι είμαστε πρώτοι στην απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων.

Και βεβαίως καθόλου τυχαία δεν είναι η σταδιακή αποκατάσταση της διεθνούς εμπιστοσύνης στις προοπτικές της εθνικής μας οικονομίας. 

Και επειδή ιδιαίτερα σ’ αυτή τη συγκυρία οφείλουμε να το υπογραμμίζουμε αυτό, καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι ακριβώς μέσα σ’ αυτή τη συγκυρία, η Ελλάδα αναβαθμίζει εντυπωσιακά την αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων μας Δυνάμεων, αλλάζοντας τους συσχετισμούς ισχύος με επενδύσεις σε σύγχρονο εξοπλισμό στον αέρα, τη θάλασσα και τη ξηρά και με την ουσιαστική ενίσχυση των διεθνών μας συμμαχικών και του διπλωματικού μας κεφαλαίου. 

Κάθε αμερόληπτος πολίτης λοιπόν, κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του ως προς το τι θα μπορούσε να συμβεί αυτά τα πολύ δύσκολα διεθνώς χρόνια από το 2019 μέχρι σήμερα αν στο τιμόνι της χώρας δεν βρισκόταν η σημερινή κυβέρνηση.

Βεβαίως, οι προκλήσεις παραμένουν, είναι έντονες και πιεστικές. Δεν κλείνουμε τα μάτια μπροστά στην πραγματικότητα. Αντιθέτως, είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη σήμερα που υπηρετεί με συνέπεια τον διπλό στόχο της κοινωνικής συνοχής και της οικονομικής ανάπτυξης.(…)

Στην κατεύθυνση αυτή, συνεχίζονται και στο 2023 με εξασφαλισμένους πόρους οι δράσεις για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων των κρίσεων στην κοινωνία μας με την επιδότηση σε ενέργεια και καύσιμα, την οικονομική ενίσχυση στους πληττόμενους. (…)

Και θέλω εδώ να υπογραμμίσω τον θετικό χαρακτήρα που έχει η παρέμβαση της Κυβέρνησης στις έως και καταχραστικές πρακτικές των τραπεζών που διασώθηκαν πολλές φορές την τελευταία δεκαετία με χρήματα των πολιτών:

Είναι απαράδεκτο να μειώνεται το κόστος λειτουργίας τους με το κλείσιμο υποκαταστημάτων με τη μείωση προσωπικού, με τις πιέσεις για εθελοντική έξοδο, και να μην υπάρχουν ΑΤΜ που να καλύπτουν πλήρως τις εξυπηρετούμενες περιοχές, ή να επιβάλλονται εξωφρενικές χρεώσεις όπως για παράδειγμα η αύξηση της επιβάρυνσης από τον Σεπτέμβριο στους πολίτες για εμβάσματα από 8 ευρώ σε 15. (…)

Απέναντι στα εύκολα, τα κούφια και τα μεγάλα λόγια, εμείς απαντάμε με τα έργα και τα αποτελέσματά μας, με τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητά μας, στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων και των προοπτικών της πατρίδας και της κοινωνίας».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version