home design 800x400

Οργισμένοι Ρομά έκλεισαν το δρόμο Άργος – Νέα Κίος

Η αστυνομία πραγματοποίησε εκτροπή των διερχόμενων οχημάτων από παράδρομους, μέχρι να λήξει η κινητοποίηση

Κινητοποίηση από οργισμένους Ρομά στην Αργολίδα υπήρξε λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Τετάρτης 7 Δεκεμβρίου, όταν μία ομάδα απέκλεισε το δρόμο Άργος – Νέα Κίος, στο ύψος του καταυλισμού της «Καρακάξας», στη Νέα Κίο, στήνοντας στο δρόμο οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων και άλλα αντικείμενα.

Η αστυνομία πραγματοποίησε εκτροπή των διερχόμενων οχημάτων από παράδρομους, μέχρι να λήξει η κινητοποίηση και να ανοίξει ο δρόμος.

Λίγο πριν τις 9 το βράδυ ξέσπασε δυνατή βροχή και έσβησε τις φωτιές που είχαν ανάψει οι Ρομά στην Ε.Ο. Άργους – Νέας Κίου, βοηθώντας έτσι στην αποκλιμάκωση της κατάστασης.

Οι Ρομά ως γνωστόν διαμαρτύρονται για τον πυροβολισμό του 16χρονου ομόφυλού τους από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη. Το κλίμα είναι τεταμένο και εκφράζεται με συγκεντρώσεις και οργισμένες αντιδράσεις που οδήγησαν σε επεισόδια στο Μενίδι, τον Ασπρόπυργο και αλλού.

Αποκλεισμένη βρέθηκε τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης και η παλιά Εθνική οδός Καλαμάτας – Αθηνών στο ύψος του Αριοχωρίου, για τον ίδιο λόγο.

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Δεν θέλω να αγχώσω τη ρομαϊκή αυτοκρατορία αλλά να μη ξεχνάνε τον μικρό Μάριο στο Μενίδι και την Αλεξία που έμεινε με 95% αναπηρία στη Βοιωτία απο πυρά Ρομά… Εκεί δεν βγήκανε να διαμαρτυρηθούν.

Exit mobile version