home design 800x400

Στην καρδιά της Αθήνας το Ναύπλιο έδωσε δυναμικό παρόν

Ο Σύλλογος των απανταχού Ναυπλιέων «Ο Ναύπλιος» συνεχίζει τη δυναμική παρουσία του στην πρωτεύουσα – Η εκδήλωση για την Απελευθέρωση στο Ζάππειο

Μια μοναδική βραδιά γεμάτη συγκίνηση απόλαυσαν οι Ναυπλιώτες της Αθήνας και οι φίλοι του Συλλόγου «Ο Ναύπλιος» τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου. Στο Ζάππειο Μέγαρο, πλήθος κόσμου πραγματικά κατέκλισε τις αίθουσες και παρακολούθησε ένα αφιέρωμα στο Ναύπλιο γεμάτο μνήμες.

Στην Καρδιά της Αθήνας το Ναύπλιο έδωσε δυναμικό παρόν, που συγκίνησε πραγματικά όλο το Δ.Σ., το Σύλλογο που εργάστηκε σκληρά για ένα υπέροχο αποτέλεσμα.

Κολόκας: Έτοιμοι για προσφορά οι Ναυπλιώτες της Αθήνας

Ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Κολόκας με τον εισαγωγικό του λόγο αναφέρθηκε στη διαχρονική πορεία του Συλλόγου, την προσφορά του και διαβεβαίωσε την Δημοτική Αρχή ότι οι Ναυπλιώτες της Αθήνας είναι έτοιμοι πάντα για προσφορά σε ότι η πατρίδα τους ζητήσει.

Ευχαρίστησε το Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο για όλο το ενδιαφέρον – και την αμέριστη ηθική και υλική συνδρομή του στο έργο του Συλλόγου.

Ακολούθως ευχαρίστησε την Πρόεδρο του ΔΟΠΠΑΤ κ. Μαρία Ράλλη για όλη της την προσφορά στο Σύλλογο και το συνεχές ενδιαφέρον της για την δυναμική πορεία του στην πρωτεύουσα.

Καθώς και όλους τους προσκεκλημένους για την τιμητική παρουσία τους.

Κωστούρος – Πενταρβάνη Υφαντή

Ακολούθως ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος στο μεστό χαιρετισμό του προς τους Ναυπλιώτες της Αθήνας και τους φίλους του Συλλόγου αναφέρθηκε στις ιστορικές στιγμές που ζούμε αυτές τις μέρες της επετείου των 200 ετών της απελευθέρωσης της πόλης μας και συνεχάρη τον Πρόεδρο και όλο το Δ.Σ. του Συλλόγου για το έργο που επιτελούν στην Αθήνα.

Η φιλόλογος – ιστορικός Θ. Πενταρβάνη – Υφαντή ανέλαβε με τέλειο και συγκινησιακό λόγο την παρουσίαση του προγράμματος συνδέοντας τις ιστορικές στιγμές από την απελευθέρωση μέχρι την τραγική μέρα του κορυφαίου προσώπου της Ναυπλιακής Ιστορίας του «Ιωάννη Καποδίστρια».

Η εκδήλωση

Στο πρώτο μέρος του προγράμματος οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν το θεατρικό δρώμενο από το έργο του Ν. Καζαντζάκη –  Ι. Καποδίστριας, η τελευταία ημέρα της ζωής του με τίτλο «Ιωάννης Καποδίστριας – Μετάληψη» – σε σκηνοθεσία- διασκευή του Ναυπλιώτη Κ. Σπηλιώτη και εξαίρετη μουσική επένδυση του Θ. Αντωνιάδη. Αφηγητές οι γνωστοί Ηθοποιοί – Μάριος Αθανασίου – Ηρώ Μανέ.

Στη συνέχεια ακολούθησε πρωτότυπη μουσική συναυλία από την ορχήστρα δωματίου Piano Forte (7 σολίστ) με διευθυντή τον Θ. Λεμπέση, κομμάτια σπάνια ακούστηκαν στις 2 αίθουσες του Ζάππειου, όπως – Το βάλς του Ναυπλίου – Η Ηχώ του Ναυαρίνου – πολιορκία της Κορίνθου – που ενθουσίασαν και συγκίνησαν όλους τους καλεσμένους.

Ακολούθησε δεξίωση σε παρακείμενη αίθουσα.

Οι παρόντες

Στη μεγαλειώδη αυτή εκδήλωση του Συλλόγου παρέστησαν:

  • Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δ. Κωστούρος.
  • Ο Βουλευτής Ν. Τομέα – Β. Αθήνας Γ. Καλλιάνος (συμπολίτης μας).
  • Ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων – Χρ. Τεντόμας.
  • Η Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ κ. Μαρία Ράλλη και ο Αντιπρόεδρος κ. Γ. Χατζόπουλος.
  • Ο Αντιδήμαρχος Ναυπλιέων Π. Λέντζος.
  • Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Ν κ. Καχριμάνης.
  • Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου κ. Δ. Ορφανός, Υποψήφιος Δήμαρχος Δ. Ναυπλιέων.
  • Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνίδων Ελλάδος κ. Ε. Πανταζή.
  • Ο εκπρόσωπος του Εμπορικού – Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αργολίδος Θ. Παπαθανασίου.
  • Ο Τομεάρχης Εργασίας ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ – κ. Μ. Καλαντζόπουλος Δικηγόρος.
  • Ο Πρόεδρος Τοπικής Ν.Δ. κ. Λυσίκατος.
  • Ο εκπρόσωπος του Κόμματος «Ελληνική Λύση» κα Α. Τσουκαλά, συμπολίτης μας.
  • Η Ναυπλιώτισσα καθηγήτρια Ιατρικής ΕΚΠΑ κ. Φ. Πουλάκου.
  • Η Πρόεδρος του ROTARY-Βούλα-Πανόραμα κ. Σ. Βιγκλή – Καράσου.
  • Και πλήθος Αναπλιωτών και φίλων του Συλλόγου.

Μηνύματα έστειλαν για την εκδήλωση ο Βουλευτής Ν.Δ. κ. Γ. Ανδριανός και ο Σύλλογος «Ο ΠΑΛΑΜΉΔΗΣ».

Ο Σύλλογος των απανταχού Ναυπλιέων «Ο Ναύπλιος» δηλώνει πως συνεχίζει τη δυναμική παρουσία του στην πρωτεύουσα.

Σχόλια

Exit mobile version